Gastroenteroloji Uzmanının, İlimizde Bulunması Halkımız İçin Büyük Şans

Karamanın tek Gastroenteroloji Uzmanı Karaman Devlet Hastanesinde yıllık yaklaşık 4 bin hastaya endoskopik işlem uygulayarak can siper hane çalışıyor.

Gastroenteroloji Uzmanının, İlimizde Bulunması Halkımız İçin Büyük Şans
Gastroenterolog sindirim sistemi alanında uzmandır. Aynı zamanda iç hastalıkları uzmanıdır. Gastroenteroloji uzmanı olmak önce iç hastalıkları eğitimi daha sonra üst ihtisas olarak gastroenteroloji uzmanlığı yapılır.  Gastroenteroloji uzmanlık eğitimi sırasında ilgili organlara ait hastalıkları dışında endoskopi eğitimi de alınır.
Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Sami Çiftçi yemek Borusu, mide, ince bağırsak, kalın bağırsak, safra kesesi, dalak ve pankreas organlarının,  mide ülseri, gastrit, sarılık, siroz, spastik kolon, safra kesesi taşları ve iltihabi mide-bağırsak kanserleri, hemoroid gibi sindirim sistemi hastalıklarının teşhis ve tedavisi ile uğraştıklarını belirtti.
Karaman Devlet Hastanesi gastroloji alanında kullanılan cihazların da üst seviyede ve kaliteli olduklarına dikkat çeken Uz. Dr. Çiftçi kabızlık, ishal, kusma, bulantı, karın ağrısı, irritabıl barsak sendromu, göğüs ortasında yanma hissi, ağza acı su gelmesi,  safra kesesi ağrısı, midede yanma, midede ekşime hissi, aşırı geğirme, aşırı gaz çıkarma vb şikâyetleri olduğunda mutlaka gastro polikliniğine müracaat etmelerini istedi. Yine, ünitelerinde mide hastalıkları, bağırsak hastalıkları, karaciğer hastalıkları, safra kesesi ve yolları hastalıkları, pankreas hastalıkları, sarılık ve hepatit gibi hastalıkların teşhis ve tedavilerinin yapıldığını dile getirdi. 
Karaman Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Orhan Fesçekoğlu kurumunun tıbbi hizmetler alanında becerikli ve nitelikli uzman hekim kadrosu ile emsallerine göre üst segmentte bir hastane olduğunu belirterek gastroloji dalında Karaman’ın tek uzman hekimine sahip olmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti.   Hastane Yöneticisi “Gastroenteroloji dalında şikâyeti olan vatandaşlarımızın hastalıklarının teşhis ve tedavisinde tam manasıyla randıman alabilmeleri için mutlaka gastroenteroloji uzmanına müracaat etmeleri gerekir “ diyerek halkımızı uyardı.


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284