Genel Anestezi Altinda Dis Çekimi Yapiliyor

Karaman ADSM’nde mental yetersizligi ve özel rehabilitasyona ihtiyaci olan çocuk ve eriskin hastalara genel anestezi altinda dis çekimi islemi uygulaniyor.

 Genel Anestezi Altinda Dis Çekimi Yapiliyor

Karaman Devlet Hastanesi ameliyathanesinde 25 yasinda mental geriligi ve epilepsi hastaligi bulunan S.S’nin bu sabah anestezi altinda dis çekimi yapildi. Dis Hekimleri Muhammet Zorlu ve Fatih Kutsal tarafindan gerçeklestirilen islemin sonunda hasta sorunsuz sekilde genel anesteziden uyandirildi ve ayni gün hastaneden taburcu edildi.

Karaman Devlet Hastanesi ve Agiz Dis Sagligi Merkezi arasindaki mevcut protokol geregi Devlet Hastanesi ameliyathanesinde gerçeklestirilen operasyonda hem hekim hem de hasta açisindan oldukça saglikli ve kaliteli bir saglik hizmetinin verildigi bildirildi.
“Genel Anestezi Alabilecek Tüm Hastalarimiza Bu Islem Yapilabilir”
Karaman Agiz Dis Sagligi Merkezi Bashekimi Dt. Iskender Kahraman konuyla ilgili yaptigi açiklamada, mental yetersizligi olan hastalarin dis tedavilerinin, fiziksel ya da zihinsel uyum yetersizligi nedeniyle, hem hasta hem de hekim yönünden çesitli zorluklar içerdigini bu nedenle bu tür hastalarin tedavilerinin genel anestezi altinda yapilmasinin gerekliliginden bahsetti. Karaman Agiz ve Dis Sagligi Merkezinde uzun süredir anestezi altinda dis çekimlerinin yapildigini belirten Bashekim “ özellikle bu tür hastalar için son derece konforlu olan bu islem ayni zamanda tedavi esnasinda hasta stresi ortadan kalktigi ve istenmeyen refleksler önlenmis oldugu için, hekim açisindan da rahat bir çalisma ortami saglamaktadir” dedi.
Agiz Dis Sagligi Merkezine müracaat eden zihinsel engelli çocuk ve eriskin hastalardan genel anestezi alabilecek tüm kisilere simdilik dis çekimi isleminin yapildigini açiklayan Dt. Kahraman “Dis çekimine karar verilen hastalarin anestezisi için gerekli islemler ve tahlillerin ardindan anestezi uzmani tarafindan “ anestezi alabilir” onayiyla birlikte hastalarin operasyon günleri planlaniyor. Deneyimli ve uzman ekibimiz sayesinde de islemlerimiz basariyla sonuçlaniyor” seklinde konustu.
Simdilik sadece genel anestezi altinda dis çekimlerinin yapildigini ancak ileri ki dönemlerde dolgu, kanal tedavisi ve diger islemlerin yapilacaginin da altini çizdi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Saadet tüyükara
Saadet tüyükara - 7 yıl Önce

Lütfen korkusu olan tüm hastalarda genel anestezi ile diş çekimi yapılsın bir çok şehirde yapılıyor bizlerde bu hizmetten faydalanalım ben yıllardır dişçi korkusundan bütün dişlerimi kaybettim fakat korkudan yaptıramıyorum ilginize şimdiden teşekkür ederim

SIRADAKİ HABER

banner284