Hanimefendi Muhsine Kahraman “Saglik, Varliktan Yegdir.”

Hanimefendi Muhsine Kahraman, Karaman Belediyesi Mümine Hatun Hanimlar Lokali ve Sevgi Evleri tarafindan 23 Kasim 2011 Çarsamba günü saat 14.30’da düzenlenen “Tibb’î Nebevî” konulu konferansa katildi.

Hanimefendi Muhsine Kahraman “Saglik, Varliktan Yegdir.”
Kalabalik bir katilimin oldugu toplantida Hanimefendi Muhsine Kahraman’a Belediye Baskani Dr.Kâmil Ugurlu’nun esi Hilâl Ugurlu ile Il Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez’in esi Zeynep Sönmez eslik etti.
“Tibb-i Nebevî”  isimli konferansin açilis konusmasini Hilâl Ugurlu’nun yaptigi toplantida Dr.Aidin Salih ve Hatice Misge Islâm’in sagliga bakisini ve verdigi önemi hadislerden örneklerle anlatirken konusmalarinda alternatif tibbin günümüzdeki yerine ve önemine dikkat çekti. Katilimcilarin pür dikkat dinledigi “Tibb’i Nebevî” isimli konferans Hanimefendi Muhsine Kahraman ve Hilal Ugurlu’nun, Dr.Aidin Salih ve Hatice Misge’ye hediye vermesiyle son buldu.
Hanimefendi Kahraman “Saglik, Varliktan Yegdir.”
Hanimefendi Muhsine Kahraman, programdan sonra yaptigi degerlendirmede insanlarin huzurlu bir yasam sürmesinde sagligin büyük bir önem arz ettigini belirterek: “Can ve beden insanlara verilen bir emanettir. Bu emaneti tasimak ve korumak insan olmanin bir geregidir. Saglik tüm zamanlarda insanligin en önemli ihtiyaci olmustur ki atalarimiz “Saglik, varliktan yegdir.” demis. Ayrica bizim inancimiz insanin sagligina dikkat etmesi gerektigini özellikle vurguluyor. Gerçekten de her isin basi saglik. Bugün Hilâl Hanim’in öncülügünde Mümine Hatun Hanimlar Lokalimiz ve Sevgi Evlerimizce düzenlenen “Tibb-i Nebevî konulu konferans sagliga, saglikli yasamaya dikkat çekmesi açisindan büyük bir önem ve anlam tasiyor. Dr.Aidin Salih ve Hatice Misge hanimefendilerin Karamanlilara aktardigi bilgi ve birikim hem saglikli bir yasama hem de huzurlu bir topluma katkidir. Ayrica böyle bir etkinligin düzenlenmesi de Karaman’in sosyal yasamina yeni zenginlikler katacaktir. Emegi geçen herkese tesekkür ediyor, saglikli bir yasam diliyorum.” açiklamasinda bulundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284