Hastalar Bowling Turnuvasında Yarıştı

Karaman Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi tarafından tedavi gören hastaların sosyal hayata adapte olmaları amacıyla gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında bu kez de bowling turnuvası düzenlendi.

Hastalar Bowling Turnuvasında Yarıştı

Bugüne kadar başarılı çalışmalarıyla dikkat çeken Toplum Ruh Sağlığı Merkezi (TRSM) aralıklı olarak düzenledikleri sosyal etkinliklerine devam ediyor. Hastalarının tedavi ve terapisi için sürdürdükleri uğraşılara Bowling Turnuvası etkinliği de eklendi.

Sosyal Hizmet Uzmanı Olcay Metik etkinlik hakkında yaptığı açıklamada pek çoğunun hayatında hiç bowling oynamamış olan hastaların heyecanının ve mutluluğunun etkinliğe renk kattığını belirtti.

Olcay Metik “ Hastalarımız ilk kez oynamalarına karşın başarılı atışlar yapıp hoşça vakit geçirdiler. Merkezimiz tarafından yürütülen tüm faaliyetler, kurslar hastalarımızın sosyalleşmesi açısından oldukça önemli. Hastalarımız tüm etkinliklerimize kurslarımıza severek ve ilgiyle katılıyorlar. “ dedi.

Sosyal Çalışmacı Metik Toplum Ruh Sağlığı Merkezinin hafta içi her gün açık olduğunu, hasta ve yakınlarını bilgilendirme eğitimlerinin devam ettiğini vurgulayarak sabah sporu, günaydın toplantıları, ev ziyaretleri, mutfak terapisi, resim, halı dokuma ve ahşap boyama kurslarının olduğunu duyurdu. Merkezdeki kurslardan; şizofreni, bipolar bozukluk, şizoafektif bozukluk ve psikoz gibi psikotik hastalıkları bulunan vatandaşların ücretsiz istifade edebileceklerine de dikkat çekti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284