Hastane Ihaleleri Mercek Altina Alindi

Saglik Bakanligi, ayni barkod ve etiket adina sahip tibbi malzemelerin hastaneler tarafindan çok farkli fiyatlara ihale edilmesine `dur` dedi.

Hastane Ihaleleri Mercek Altina Alindi
SGK'nin, bu malzemelere ait ihale ve ödeme bilgileri kayda alinirken anlamsiz bilgiler girildigini de tespit etmesi üzerine hatali is ve islemlerin tekrarlanmamasi için gerekli önlemlerin alinmasi istendi.
Saglik Bakanligi Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Baskan Yardimcisi Orhan Koç imzasi ile 'Faturalandirma islemleri' konulu bir duyuru yayimlandi. Söz konusu duyuruda, SGK tarafindan gönderilen yazida 'ayni barkod ve etiket adina sahip tibbi malzemelerin birbirinden çok farkli fiyatlarla hastaneler tarafindan temin edildigi ve ihaleler arasindaki bu fiyat farkliliginin makul olmadigi', 'tibbi malzemelere ait ihale bilgileri ve ödeme bilgilerinin kayit altina alinirken personel tarafindan sikça hatalarin yapildigi ve birçok kayda ait bilgilerin anlamsiz oldugu', 'kurumca karsilanmayan tibbi malzemelerin sisteme girildigi', 'hastaneler tarafindan SUT'a aykiri islemlerin yapildigi'nin belirtildigine dikkat çekildi. Kamu Hastaneleri Birligi Genel Sekreterligi'nden, söz konusu hatali is ve islemlere meydan verilmemesi için gerekli tedbirlerin alinmasi istendi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284