Hastanede İlk Kez El Sırtından Anjiyografi Yapıldı

Karaman Devlet Hastanesi Kardiyoloji kliniğinde El sırtından anjiyografi yapıldı. Hastanenin Kardiyoloji Kliniğinde ilk kez uygulanan bu yöntemin kalite standartlarına ciddi katkı sağlaması bekleniyor.

Hastanede İlk Kez El Sırtından Anjiyografi Yapıldı

Sıklıkla kasıktan veya el bileğinden yapılan anjiyografi işlemi, Karaman Devlet Hastanesinde el sırtından yapıldı. Dünyada yeni yaygınlaşmaya başlayan, Türkiye’de de az sayıda merkezde yapılan ve hasta açısından daha acısız, hekim açısından da daha konforlu olan el sırtından anjiyografi işlemi Uz. Dr. Ahmet Yılmaz ve ekip arkadaşları tarafından gerçekleştirildi.

68 yaşındaki hastaya 20 dakika sürede yapılan anjiyografi işlemi sonrasında hasta yürüyerek yatağına alınmış ve 3 saatlik gözlem sonrasında sağlıklı biçimde taburcu edildi.

Uzman Doktor Ahmet Yılmaz konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Bu yöntemin diğer anjiyografi yöntemlerine göre uygulanması daha kolaydır, daha ağrısızdır ve işlem sonrasında kanama kontrolü daha kolay olduğu için hasta yatağa bağlı kalmamakta ve işlemden birkaç saat sonra taburcu edilebilmektedir. Bu işlem el sırtının damar yapısı ve çapı uygun olan her hastaya yapılabilmektedir” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284