Kamu Hastaneleri Birligi Genel Sekreteri Ulu: “Karaman’i Saglik Alaninda Cazip Hale Getirmeyi Planliyoruz”

Saglik Bakanligi Teskilati’nin yeniden yapilanmasi sonucu kamu hastanelerinin Kamu Hastaneleri Birligi Kurumuna baglanmasiyla Il Saglik Müdürlügü’nden Kamu Hastaneleri Birligi Genel Sekreterligi’ne atanan Dr. Nuriye Ulu, Devlet Hastanesi Bashekimi Tugrul Bulut ve diger saglik kurumlarinin yetkilileriyle birlikte 82. Yil ek hizmet binasinda basin mensuplariyla ögle yemeginde bir araya gelerek saglik konusunda yapilan çalismalari degerlendirdi.

Kamu Hastaneleri Birligi Genel Sekreteri Ulu: “Karaman’i Saglik Alaninda Cazip Hale Getirmeyi Planliyoruz”
 
Kamu Hastaneleri Birligi Genel Sekreteri Nuriye Ulu, hiçbir sorun ve sikinti yasamadan yeni yapilanmaya geçtiklerini belirterek, “Gerek idari personelimizin gerekse saglik çalisanlarimizin destegiyle yeni sisteme geçiste çok sükür büyük sorunlar yasamadik. Uyumlu bir sekilde hizmetlerimize karsilikli fikir alisverisinde devam ediyoruz. Iyi bir ekip kurduk. Önceki arkadaslarimizda bize desteklerini esirgemediler. Geri dönüslerde olumlu görüsler geliyor. Hiçbir isimizi aksatmadan sürdürüyoruz. Yerel basinin gücünün farkindayiz. Bizim göremedigimiz eksiklikleri sizin görüp uyarmaniz da çok önemli. O bakimdan yapici olduktan sonra biz her türlü elestiriye açigiz ” dedi.
Ulu, yeni hastaneninde yüzde 80 bitme asamasina geldigini, insaatin normal sözlesme tarihinin Nisan 2013 oldugunu ancak bu aydan önce bitirilmesi için çalismalar devam ettigini, müteahhit firma havalarin iyi gitmesi durumunda hastaneyi Aralik sonu Ocak basi gibi bitirmeyi hedefledigini belirterek, “Bizim hedefimiz 2013 yilinin ilk 6 ayinda yeni binaya tasinmayi hedefliyoruz” diye konustu.
Devlet Hastanesi Bashekimi Tugrul Bulut’da, Karaman’da yapilmayan anjiyo konusunda Bakanlikla gerekli yazismalarin yapildigini belirterek, “Hastanemizde imkânlarimiz oldugu halde anjiyo yapilamiyor. Biz bu konuda bakanlikla görüstük ancak Konya yakin oldugu için çok sicak bakmadilar. Tabi talebimiz sicak karsilanmadi diye biz pes etmedik. Anjiyonun Karaman’da yapilmasi için biz taleplerimizi iletmeye devam edecegiz. Hedefimiz Karaman’dan Konya’ya hasta göndermek degil, Konya’dan Karaman’a hasta çekmek olacak. Karaman’i ve hastanemizi saglik açisindan cazip hale getirmeyi planliyoruz. Halkimizin daha iyi saglik hizmete alabilmesi için gerek cihazlarimizla, gerekse doktor kadromuzla yenilenmeye devam edecegiz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284