Kanser Hastalarına Moral Günü Etkinliği Düzenlendi

Karaman Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Hasan Arslan Türkiye’de yılda 163 bin 500 civarında yeni kanser vakasının teşhis edildiğini belirterek “ ülkemizde bir günde yaklaşık 450 kişinin kanser teşhisi aldığı söylenebilir” dedi.

Kanser Hastalarına Moral Günü Etkinliği Düzenlendi

Dünya Kanser Günü nedeniyle Karaman Devlet Hastanesi Kemoterapi Ünitesinde hazırlanan etkinliğe katılan Genel Sekreter Dr. Hasan Arslan, ünitede tedavi gören hastaları ziyaret ederek hastalarla sohbet etti. Sağlık camiasında kanser teşhisi almış, tedavi sonucu kanseri yenmiş şu anda da işinin başında olan sağlık çalışanlarının da bulunduğu programda Genel Sekreter sağlık çalışanlarının hikayelerini dinledi, kemoterapi alan hastalara örnek olarak kendilerini gösterdi. Moral ve motivasyonun kanserle mücadeledeki etkisini anlatarak “ güçlü olabilmek için beslenmenize, tedavi kürlerinizi zamanında almanıza dikkat etmelisiniz” dedi.

4 Şubat Dünya Kanser Gününün hafta sonuna denk gelmesi üzerine hafta başında düzenlenen etkinlikte konuşan Dr. Arslan kanserin günümüzde çok yaygın olduğunu, hemen hemen her ailede bir kanser hastası olduğunu dile getirdi. Kanserle mücadelede erken teşhisin çok etkili olduğuna dikkat çeken Genel Sekreter Arslan, “Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezleri (KETEM)in varlığı çalışmaları, sürdürdükleri kanser tarama programları halkımız için bir fırsat, büyük bir şans. Ülkemizde ki en son resmi rakamlar değerlendirildiğinde bir yıl içerisinde yaklaşık 96 bin 200 erkek ve 67 bin 200 kadının kanser teşhisi aldığı tahmin edilmektedir. Bu hastalardan erken evrede teşhisi konulanların tedavi süreçleri de, sonuçları da geç teşhis konulanlara göre daha pozitif olmaktadır” şeklinde konuştu.

Dr. Arslan halkımızdan 30 yaşından sonra kadınların her 5 yılda bir rahim ağzı, 40 yaşından sonrada meme kanseri taramalarını ihmal etmemelerini, 2 yılda bir mamografi çektirmelerini hatırlatarak 50 yaşından itibaren de kadın ve erkeklerin iki yılda bir gaitada gizli kan (GGK) testini ertelememelerini istedi.

Etkinlikte Kemoterapi Ünitesi çalışanlarının hastaları için aldıkları hediyelerin takdiminin ardından hatıra fotoğrafı çekildi.

Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2017, 17:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284