Karaman Devlet Hastanesinde “Manevi Rehberlik” Hizmeti Hayata Geçirildi

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Sağlık Bakanlığı ile birlikte hastanelerde başlattığı “manevi destek” projesi Karaman Devlet Hastanesinde hayata geçirildi. Hasta, hasta yakınları ve hastane personeline moral, motivasyon ve manevi destek sağlama, dini/manevi konularda danışmanlık ve rehberlik hizmeti sunmak amacıyla başlatılan manevi rehberlik hizmeti hasta ve yakınları tarafından büyük ilgi gördü.

Karaman Devlet Hastanesinde “Manevi Rehberlik” Hizmeti Hayata Geçirildi

Psikososyal desteğin yanında manevi desteğin de hastalara sunulmasının gerekli olduğunun altını çizen Başhekim Dr.Osman Açıkgöz "Hastanemizde hemen her branşta tıbbı tedavilerimiz sağlık profesyonellerimizce son derece özverili biçimde uygulanmaktadır. Tedavi sürecini çeşitlendirmek hastalarımızın ihtiyaçları halinde manevi destek de vermek amacıyla “manevi rehberlik birimi” hizmete sunulmuştur. Birimimize, gerek doğrudan gerekse yatan ve evde sağlık hastalarımıza planlı ziyaretler sırasında da ulaşmak mümkün olacaktır. Birimimizin hizmete sunulmasında ve devamlılık aşamasında desteklerinden ötürü üst yöneticilerimize teşekkür ederiz. " açıklamasında bulundu.

Yatan hastaları ve evde sağlık biriminin hizmet verdiği hastaları talepleri doğrultusunda ziyaret ederek, tıbbi tedaviyi desteklemek amacıyla ayet ve hadis gibi dini referanslardan hareketle insan hayatının her aşamasının imtihan olduğunu belirterek hastaları motive eden din görevlisi Rauf Uysal hasta ve hasta yakınlarından olumlu geri dönüşler aldıklarını ifade etti..

Cerrahi müdahale görecek hastalara ameliyathaneye girmeden önce veya tedavi süreci devam eden yatan hastalardan gelen talep doğrultusunda telkinde bulunduklarını anlatan R.Uysal "Manevi destek, kişiyle dini inancı arasında köprü kurmaktır aslında. Hastalığın sıkıntılı, acılı ve korkulu zamanında olumsuz hastalık algısını olumluya dönüştürmeye çalışıyoruz. Bizim görevimiz o süreçte hastanın yalnız olmadığını hissettirmek, ilgi göstermek ve sırrına güvenli bir ortak olabilmek. Etkin bir şekilde moral desteği veriyoruz. Manevi destek verirken dini tanıları da kullanıyoruz. Ruhsal ve manevi açıdan hastanın kendini ne kadar iyi hissederse tedavi sürecinin daha kısa sürede tamamlanacağını anlatıyoruz. Allah'a yaklaşmak, ölüm korkusunu yenmek ve manevi gücün etkilerini dile getirerek hastalara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Anlatımlarımızdan sonra hastalar manevi açıdan kendilerini huzurlu hissediyor" dedi

Açıkgöz, hasta yakınları da manevi destek hizmetinin kendilerine moral verdiğini dile getirerek "Hocamız geldi yanınıza hastamıza ve bize telkinlerde bulundu güzel sözler söyledi çok memnun olduk çok sağ olun Allah razı olsun sizden. " diye ifade ettiler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284