Karaman Halki, 537 Kisinin Kan Ihtiyacini Karsiladi

Koç Holding’in, kurucusu Vehbi Koç’un ‘Ülkem Varsa Ben de Varim’ sözünden yola çikarak 2006 yilinda baslattigi ‘Ülkem Için Projesi’nin, 2010 ve 2011 uygulamasi olarak hayata geçirilen ‘Ülkem Için Kan Veriyorum’ kampanyasinda sona yaklasilirken il bazinda kampanyayla ilgili güncel rakamlar gelmeye basladi.

Karaman Halki, 537 Kisinin Kan Ihtiyacini Karsiladi
 Buna göre kampanya dahilinde Karaman ili ve ilçelerinde 2010 ve 2011 yillarinda düzenlenen toplam 2 kan bagisi kampanyasinda 215 kisi kan bagisinda bulundu ve toplanan kan miktari ise 179 üniteye ulasti. Bir ünite kanin 3 hayat için umut oldugunu ifade eden Karaman Ülkem Için Gönüllü Elçisi Nadir Nas “Karaman’da halkimiz kampanyamiza büyük ilgi gösterdi. Iki yilda toplam 2 kan bagisi kampanyasinda 215 kiside farkindalik yarattik, 179 ünite kan bagisi toplayarak 537 kisinin hayatina umut olduk” dedi.
Kurucusu Vehbi Koç’un ‘Ülkem Varsa Ben de Varim’ sözünden yola çikarak 2006 yilinda ‘Ülkem Için Projesi’ni baslatan Koç Holding, 2010 ve 2011 uygulamasi olarak Türk Kizilayi isbirliginde ‘Ülkem Için Kan Veriyorum’ kampanyasini hayata geçirmisti. ‘Ülkem Için Kan Veriyorum Kampanyasi’ tüm hiziyla devam ederken kampanyaya dair ilk sonuçlar illerden gelmeye basladi. Karaman’dan gelen sonuçlara göre kampanya süresince 2 kan bagisi kampanyasi düzenleyerek büyük bir basariya imza atan Izmir il ve ilçelerinde iki yilda toplam 179 ünite kan bagisinda bulunuldu ve 537 kisinin hayatina dokunulmus oldu.
Düzenli kan bagisçisi olma aliskanligini yaymak amaciyla Türkiye’de 81 ilde Ülkem Için elçilerinin, Koç Toplulugu çalisanlari ve bayilerinin de destegiyle yürütülen kampanyada bugüne kadar 72 bin ünite kan bagisinda bulundu, kampanya 215 bin kisiye umut oldu.  
Seniz Akan: “72 bin ünite kan bagisi toplayarak 215 bin kisinin hayatina dokunduk”
Koç Holding Kurumsal Iletisim Müdürü Seniz Akan Karaman’da yürütülen kampanya çerçevesindeki degerlendirmesinde, Koç Holding olarak kampanyayi hayata geçirirken düzenli, gönüllü ve sürekli kan bagisçisi olma bilincini yerlestirme amaciyla yola çiktiklarini, tüm Türkiye’de gönüllü elçilerin olaganüstü çabalariyla çok büyük bir basariya imza atildiginin altini çizdi. Seniz Akan: “Türk Kizilayi isbirligiyle yürüttügümüz kampanyamiz bugün ne mutluyuz ki Türkiye’nin en genis çapli ve en büyük kan bagisi kampanyasi oldu” dedi. Kampanya çerçevesinde 2012 Ocak ayi itibariyle ellerine ulasan verileri aktaran Seniz Akan iki yilda tüm Türkiye’de toplam 72 bin ünite kan bagisi toplayarak 215 bin kisinin hayatina dokunduklarini söyledi. Akan, bu basarili sonuçta topluluk çalisanlari ile birlikte bayilerinin çok önemli rol oynadigini sözlerine ekledi.
“PROJEMIZE BÜYÜK BIR ÖZVERIYLE DESTEK VEREN TÜM KARAMANLILAR’A TESEKKÜRLER…”
Gönüllü elçilerin yani sira kampanyaya en büyük destegin halktan geldigine dikkat çeken Seniz Akan, her seyden önce kampanyaya kan bagisinda bulunarak destek veren tüm Türkiye’ye cani gönülden tesekkür etti. Kan bagisinin önemine dikkat çeken ve ülkemizde kan bagisi oraninin Avrupa ortalamasinin çok altinda olduguna deginen Seniz Akan, “Umuyoruz ki Koç Holding olarak bizim attigimiz bu adim ve iki yildir süren çalismalarimiz Türkiye’de diger tüm isletmelerin de katkilariyla dalga dalga yayilarak, düzenli ve sürekli hale gelir” dedi. Karaman ili ve ilçelerinde kampanya dahilinde 2010 ve 2011 yillarinda 2 kan bagisi kampanyasi düzenlendigine dikkat çeken Seniz Akan, kampanyanin her etabina ayri ayri ilgi gösteren Karamanlilar’a ve projeyi büyük bir özveriyle gerçeklestiren Karaman Ülkem Için Gönüllü Elçisi Nadir Nas’a en içten tesekkürlerini iletti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284