Karaman Kamu Hastaneleri Birligi 1 Yilini Degerlendirdi

Karaman Kamu Hastaneleri Birligi Genel Sekreterligi kurulusunun birinci yilini degerlendirdi.

Karaman Kamu Hastaneleri Birligi 1 Yilini Degerlendirdi

Karaman Devlet Hastanesi’nde gerçeklesen degerlendirme toplantisina Kamu Hastaneleri Birligi Genel Sekreteri Uzman Doktor Nuriye Ulu, Hastane Bashekimi Op. Dr. Kerim Serbetçi, idari personel ve basin mensuplari katildi. Toplantida, dünden bugüne Devlet Hastanesi’nin geçirdigi evreleri konu alan sunumun ardindan konusan Kamu Hastaneleri Birligi Genel Sekreteri Nuriye Ulu, “1 Kasim 2012’de faaliyetlerine baslayan Genel Sekreterligimiz bu bir yillik süre zarfinda veren el alan elden üstündür diyerek hayirsever vatandaslarimizin da destegiyle kurumumuzun gelir düzeyini artirdik. 1946’da hizmet vermeye baslayan Devlet Hastanemiz açildigi günden beri her geçen yil kendini yenileyip büyümüs ve bugünkü konumuna gelmistir. 2010 yilinda temeli atilan ve bu yil tamamlanan yeni hastanemizin hizmete girmesiyle birlikte saglik alaninda daha kaliteli hizmetlerimiz devam edecek. Genel Sekreterligimizin 2012’nin Ekim ayinda 4 milyon 920 bin olan borç durumunu Kasim 2013 itibariyle 1 milyon 549 bin liraya düsürdük. Yine gelir grafigimizi de Ekim 2013 tarihi itibariyle 46 milyon 698 bin liraya yükselttik. Sekreterligimize bagli saglik kuruluslarinin borçluluk gün süreleri Devlet Hastanemizde 45 güne düsürülürken Ermenek Devlet Hastanemiz ile Agiz ve Dis Sagligi Merkezimizde alinan malzemelerin ödemeleri pesin yapilmaya baslandi” dedi.

Kamu Hastaneleri Birligi olarak Türkiye’de ilk merkez depoyu Karaman’in kurdugunu belirten Genel Sekreter Ulu, “Genel Sekreterligimiz bünyesinde olusturulan Merkezi Satin Alma Birimi ile Birlige bagli saglik tesisleri için talepler toplanarak toplu alim seklinde ihaleler yapilmis olup 2013 yili için yapilan ihalelerin ilan bedellerinden yaklasik 200 bin liralik tasarruf saglanmistir” diye konustu. Ulu, “Hazirladigimiz proje çerçevesinde, Il Özel Idaresinin 2014 yili bütçesi içerisinde saglik hizmetlerinde kullanilmak üzere hastanemizin ihtiyaci olan 3 adet ultrason cihazi alimi yapilmis, bu cihazlar için ise 150 bin lira ödenmistir. Diger taraftan yeni hastanemiz için düsünülen Anjio Merkezi için 900 bin liralik ödenek ayrilmasi çalismalari devam ediyor. Geçtigimiz yil kurulan Saglik Hizmetlerini Destekleme Dernegimize oda tefrislerinden ve tibbi cihaz bagislari olmak üzere yaklasik 1 milyon lira kaynak saglanmistir. Yilsonu itibari ile kaynaklarin daha çok arttirilmasi hedeflenmektedir. Hastanelerimizin ihtiyaci olan tibbi cihaz ve malzemeler için bugüne kadar 5 milyon lira para harcanirken yeni alinan cihazlar sayesinde operasyon süresi daha kisa, ameliyat sonrasi iyilesme çabuk olurken, hastanede kalis süresi de kisalmis oluyor. Hastanemizde daha önce yapilamayan bazi tetkik ve ameliyatlarda yapilmaya baslanmistir” seklinde konustu.

YENI HASTANE HAFTAYA HIZMETE BASLIYOR

 

Yeni Devlet Hastanesinin haftaya hizmet vermeye baslayacagini ifade eden Kamu Hastaneleri Birligi Genel Sekreteri Nuriye Ulu, “TOKI tarafindan yapimina 2010 yilinda baslanan yeni Devlet Hastanemizin geçici kabulü geçtigimiz hafta içerisinde yapilmistir. Hastanemiz 55 bin metrekare kapali olmak üzere 100 bin metrekarelik alana sahip. 400 yatak kapasiteli olan Hastanemiz suan mevcut hizmet veren üç hastanemizin birlesiminden daha fazla yatak kapasitesine sahiptir. Yeni hastane binamiza ilk etapta önümüzdeki haftadan itibaren Dogumevi ve Fizik Tedavi bölümlerimizi tasiyacagiz. Daha sonrasinda ise ana binadaki bölümlerimizi sirayla tasiyip yeni yilda yeni binamizda tam anlamiyla hizmet vermeyi hedefliyoruz” diye konustu.Saglik birimlerinin yeni hastaneye tasinmasiyla birlikte mevcut binalarin durumu hakkinda da bilgi veren Ulu, “Mevcut Karaman Devlet Hastanesini tasinma isleminden sonra Belediyeye devredecegiz. 82. Yil Devlet Hastanesi Agiz ve Dis Sagligi Merkezi olarak hizmetlerine devam edecek. Yine Kadin Dogum ve Çocuk Hastaliklari Hastanesi ise kurumumuzda kalarak saglik birimi olarak kullanilmaya devam edecek” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284