Karaman Saglik Müdürlügü’nün Yeni Birimleri Tanitildi

Karaman Il Saglik Müdürü Nuriye Ulu, 2011 yilinda yayimlanan kanun hükmünde kararnameyle Saglik Bakanligi’nin yeni bir yapilanma sürecine girdigini ve bu kapsamda Saglik Bakanligi merkez ve tasra teskilati ile bagli kuruluslarinin yeniden yapilandirildigini bildirdi.

Karaman Saglik Müdürlügü’nün Yeni Birimleri Tanitildi
Saglik Müdürlügü Toplanti Salonunda gerçeklesen toplantiya yeni olusturulan birimlerin müdürlerinden Halk Sagligi Müdürü Dr. Ali Riza Altunsoy, Halk Sagligi Müdür Yardimcisi Dr. Hikmet Yilmaz, Aile ve Toplum Sagligi Hizmetleri Birimi Sorumlusu Uzman Dr. Erhan Günes, Bulasici Olmayan Hastaliklar, Programlar ve Kanser Birimi Sorumlusu Dr. Dine Atci, Bulasici Hastaliklar, Çevre ve Çalisan Sagligi Birimi Sorumlusu Dr. Çigdem Karaca ve Destek Hizmetleri Birimi Sorumlusu Müslüm Çerçi de katildi. Toplantida yeni olusumlarla ilgili bilgi veren Il Saglik Müdürü Nuriye Ulu, “Bakanligimiz tarafindan tasra teskilatlarinda yapilan yeni olusumla birlikte müdürlügümüzde bazi birimler olusturuldu. Türkiye Kamu Kurumu Hastaneleri’ne bagli Kamu Hastaneleri Birligi Genel Sekreterligi ilde bulunan hastaneler, agiz ve dis sagligi merkezleri, dis tedavi ve protez merkezleri, semt poliklinikleri, Amatem, Endotem, Otizm Mükemmeliyet Merkezi gibi özel tani ve ileri tedavi merkezlerinden sorumlu bir birimdir. Yeni kurulan Halk Sagligi Müdürlügü bünyesinde ise Aile ve Toplum Sagligi Hizmetleri, Bulasici Olmayan Hastaliklar, Programlar ve Kanser, Bulasici Hastaliklar, Çevre ve Çalisan Sagligi ile Destek Hizmetleri Birimi olusturuldu. Bu birimlere bagli olarak da KETEM, Toplum Sagligi Merkezi, Il Halk Sagligi Laborutavuari, Entegre Ilçe Hastanesi, Ana Çocuk Sagligi Merkezi, Aile Hekimligi, Saglik evleri ve Verem Savas Dispanserleri görev alanlari içerisine dahil edilmistir” dedi.
Il Müdürü Ulu, Kamu Hastaneleri Birligi Genel Sekreterligi için Bakanlik tarafindan henüz bir atama yapilmadigini, 2 Kasim 2012 tarihine kadar atama yapilmasini beklediklerini söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284