Karaman’a 43 Hekim Ataması Yapıldı

Sağlık Bakanlığının 82. dönem devlet hizmeti yükümlülüğü kapsamında Karaman merkez ve ilçelerine 37’si pratisyen, 6’sı uzman hekim olmak üzere toplamda 43 hekim ataması yapıldı.

Karaman’a 43 Hekim Ataması Yapıldı

İlimize ataması yapılacak olan pratisyen hekimlerden 2’si Ayrancı Toplum Sağlığı Merkezi, 6’sı Karaman Merkez Toplum Sağlığı Merkezi, 6’sı Sarıveliler İlçe Devlet Hastanesi, 8’i Ermenek İlçe Devlet Hastanesi, 1’i Kâzımkarabekir İlçe Devlet Hastanesi, 12’si Karaman Devlet Hastanesi, 1’i Ermenek Toplum Sağlığı Merkezi ve yine biri Başyayla Toplum Sağlığı Merkezi’nde görev yapacak.

Branşlarına göre uzman hekim ataması kapsamında ise Karaman Devlet Hastanesine 3 adet İç Hastalıkları Uzmanı, bir Yoğun Bakım Hizmetleri Uzmanı bu doktor ilimizde ilk defa hizmet verecek. Bir Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı ve yine bir Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı ilimizde göreve başlayacak.

Yeni doktor atamalarıyla ilgili olarak İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Son bir yılda ilimizde uzman hekim sayısında yüzde 21’lik artış olmasına rağmen Kadın Hastalıkları ve Doğum branşında özel hastaneye geçmek için ayrılan hekimlerimiz nedeni ile geçici sürede olsa eksiklik yaşanmıştır. Bu atamada gerçekleşen Türkiye genelinde kuraya girebilecek olan 25 Kadın ve Doğum uzmanı bulunmaktadır. Talebimizin daha fazla olmasına rağmen 1 Kadın Doğum Uzmanı kadrosu açılabilmiştir. Ayrıca daha önce istifa sonrası yeniden atama kararı ile Karaman Devlet Hastanesine ataması yapılan Kadın Doğum uzmanımızın eylül ayı ilk haftası içerisinde göreve başlaması beklenmektedir. Bu arada ihtiyacımız çevre illerden geçici görevlendirme yapılması suretiyle giderilmeye çalışılmaktadır. Ataması yapılacak olan pratisyen ve uzman hekimler, 11 Eylül Salı günü yapılacak olan kurada belirlenecektir. Yapılan çalışmalar ile bütün kadrolarımız güçleniyor ve güçlenmeye devam edecektir. Atanacak olan pratisyen ve uzman hekimlerimiz memleketimiz Karaman’a şimdiden hayırlı olsun” dendi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284