Karaman’da “Bende Firçaliyorum Projesi” Basladi

Saglik Bakanligi Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafindan hayata geçirilen ve ülke genelinde yayginlastirilmasi istenen “ Bende Firçaliyorum” Projesi kapsaminda Ilimiz 100. Yil Ortaokulu`nda ögrencilere dis firçasi ve macunu dagitildi.

 Karaman’da “Bende Firçaliyorum Projesi” Basladi

Karaman Kamu Hastaneleri Birligi Genel Sekreterligi öncülügünde, Milli Egitim ve Halk Sagligi Müdürlüklerinin isbirligi ile hazirlanan programa Vali Murat Koca, Vali Yardimcisi Erkan Karahan, Genel Sekreter Dr. Ayhan Erenoglu, Halk Sagligi Müdürü Dr. Ali Riza Altunsoy, Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu ile kurumlarin daire baskanlari katildi.

Kamu Hastaneleri Birligi Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoglu programin açilisinda ögrencilere yaptigi konusmasinda agiz dis sagliginin önemine dikkat çekerek Ülke olarak agiz -dis sagligi ve bakimi konusunda Avrupa ülkelerinden maalesef çok geride oldugumuzu belirtti. Dr. Ayhan Erenoglu “Bütün hastaliklarin ana kaynagindan biri de agiz - dis sagligi ile ilgilidir. Eger yeterince çignenmemis bir lokma bizim öncelikle sindirim sistemimize sikinti verir. Ileri düzeydeki dis problemleri kalp, böbrek gibi hayati organlarimizi bile olumsuz etkileyebilir” dedi.
Agiz ve dis bakimi bilincinin ilkokul çaglarinda olustuguna da deginen Genel Sekreter çocuklara “ Dislerimizin kiymetini kaybetmeden önce bilelim. Belirli yastan sonra yapilan dis nakli, protezler gerçek dislerimiz kadar kaliteli ve saglam olmuyor. Sizin disleriniz çok güzel onlara güzelce bakin” diye konustu.
Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu’da dis temizliginin ve bakiminin, insan sagliginin yaninda estetik olarak ta önem arz ettigini ifade etti.
Vali Murat Koca’da, ögrencilere, “Siz, siz olun, lütfen dislerinize iyi bakin. Çünkü ileriki yaslarda yapilan disler ana dislerin yerini tutmuyor. Dis tedavisi için hem zaman gerekiyor hem de ekonomik açidan oldukça pahali oluyor. Bu nedenle dislerinizin bakimina önem verin” diye seslendi.
"Bende Firçaliyorum" kampanyasi kapsaminda, düzenlenen programda ayrica Karaman Agiz Dis Sagligi Merkezi dis hekimlerinden Dt. Belgin Oral Taskin tarafindan ögrencilere, dis firçalamanin önemi ve dogru dis firçalama teknikleri anlatildi. Ardindan ögrencilere dis firçasi ve macunlari takdim edildi.
Karaman Kamu Hastaneleri Birligi Genel Sekreterligi tarafindan, agiz ve dis sagligi bakimi konusunda halkin bilinçlendirilmesi, farkindaliginin artirilmasi ve dogru aliskanliklarin kazandirilmasi amaciyla yaklasik 7 bin dis firçasi ve macununun Karamanli ögrencilere dagitilacagi bildirildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284