Karaman’da Bir Ayda 85 Kisi Aile Hekimlerinden Randevu Aldi

Saglik Bakanligi tarafindan 1 Temmuz tarihinden itibaren aile hekimliginde de uygulamaya baslanan randevu sistemine, vatandaslar beklenenin üzerinde ilgi gösterdi.

Karaman’da Bir Ayda 85 Kisi Aile Hekimlerinden Randevu Aldi

Zaman ve kalite verimini artirmak için 1 Temmuz'da baslatilan uygulamada, 1 aylik sürede ilimizde bulunan Aile Hekimliklerinden 85 kisi randevu aldi.
Saglik Bakanligi Saglik Bilgi Sistemleri Genel Müdürlügü tarafindan uygulamaya konulan 'Merkezi Randevu Sistemi ALO 182' ile vatandaslar ile saglik personelinin, zamani dogru kullanmasina ve planlamasina imkan saglandi. Bakanlik, randevu sistemiyle muayene için gelen vatandaslarin özellikle sabah saatlerinde yogunluktan ötürü yasadiklari sikintiyi ortadan kaldirmayi, daha hizli ve kaliteli hizmet sunmayi amaçliyor.
2009 yilinda baslatilan çalismalar tamamlanarak 2011 yilinda hizmetin ülke geneline yayginlasmasi saglandi. Merkezi Randevu Sistemi'nde, vatandaslar ALO 182 hattini arayarak veya internet üzerinden, Saglik Bakanligi'na bagli hastaneler ile agiz ve dis sagligi merkezlerinden muayene randevusu alabiliyor. 1 Temmuz itibariyla aile hekimligi de randevu sistemine dahil edildi.
AMAÇ KALITE VE VERIMI ARTIRMAK
Aile hekimleri, 1 Temmuz'dan itibaren hastaneler için kullanilan Merkezi Randevu Sistemi'ne geçmisti. Aile hekimine gitmek isteyen vatandaslar, yeni sistem sayesinde zaman kaybina ugramadan, istedikleri bir saatte muayene olabiliyor. Söz konusu uygulama karsiliginda herhangi bir ücret alinmiyor. Ayrica, internet üzerinden ve mobil cihazlara indirilen uygulamalarla da ücretsiz randevu alinabiliyor. Vatandaslar, ALO182 numarali çagri merkezini arayarak, www.saglikrandevu.gov.tr, www.ailehekimligirandevu.gov.tr internet adreslerine girerek veya cep telefonlarina yükledikleri mobil randevu uygulamasini kullanarak randevularini alabiliyor.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284