Karaman’da Yenidogan Bebekler Onlara Emanet…

Karaman Devlet Hastanesi bünyesinde olusturulan “ Bebek Bakim Timi” yeni dogan bebeklere 24 saat kesintisiz hizmet veriyor.

 Karaman’da Yenidogan Bebekler Onlara Emanet…

Ülke genelinde sadece büyük merkezlerde bulunan kamu hastanelerinde ise ilkler arasinda olan bebek bakim timi sayesinde; dogumun ardindan oldukça yorgun düsen, ilgiye ve bakima en çok ihtiyaci oldugu dönemde annelerimizin yardimina Bebek Bakim Timi kosuyor ve anneler bu süreci rahat sekilde geçiriyor. Bebeginin tüm gereksinimlerini Bebek Bakim Timi çalisanlari karsiliyor.

Karaman Devlet Hastanesinde Bebek bakim timleri hem bebek gözlem odasinda hem de dogum servisinde görev yapiyor.
Karaman Devlet Hastanesi’nde dogumdan sonra bebeklerin ilk bakimlarinin ve genel durumlarinin degerlendirilmesinin ardindan durumu iyi olan bebekler annenin yanina veriliyor. Ancak, genel durumu iyi olmayan bebekler yeni dogan yogun bakima yatirilmadan önce, gözlem odasinda bulunan kuvözlerde 2 saat izlenmeye aliniyor. 2 saatin sonunda genel durumu degismeyen bebekler yogun bakima, durumu düzelen bebeklerde annelerin yanina veriliyor. Bebek gözlem odalarindaki bakim ve takip sayesinde bebeklerimizin yogun bakima yatis orani azalmis ve annenin bir an önce bebegine kavusmasi saglanmis oluyor.
Dogum servisinde bulunan bebek bakim hemsireleri, anne yanina gelen bebegi teslim alarak bebegin hastanede kaldigi süre içinde her türlü ihtiyaçlariyla ilgileniyor. Bebeklerin bakimlari, beslenme takipleri, taramalari ve özellikle annenin emzirme ve bebek bakim egitiminde büyük rol oynuyor.
Halkimizin büyük memnuniyet duydugu Bebek Bakim Timi, çocuk doktorlari gözetimi ve sorumlulugunda olup Saglik Bakanliginin anne sütü, yeni dogan canlandirma ve yogun bakim egitimlerini basariyla tamamlamis, sertifika almaya hak kazanan saglik personellerinden olusuyor. 3 hemsire ve 3 ebenin görev yaptigi Bebek Bakim Timi yeni dogan bebeklerin gözü kulagi ve sesi oluyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284