Karaman’dan Sınırları Aşan Örnek Proje: Sağlıcakla Kal

Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğince karşılıklı olarak 10.10.2016 tarihinde imzalanan protokol ile hayata geçen gönüllülük esasına dayalı sosyal sorumluluk projesi Sağlıcakla Kal yeniliklerle devam ediyor. 

Karaman’dan Sınırları Aşan Örnek Proje: Sağlıcakla Kal

Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğince karşılıklı olarak yeniden imzalanan Sağlıcakla Kal Projesinin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinde düzenlenen protokol imza törenine, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Hasan Arslan, Proje Koordinatörleri Halil Erbay, Yasemin Ataseven, Prof. Dr. Ömer Dinçer Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Çalışkan ile öğrenciler katıldı.

Konuyla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, ilk olarak projenin amacından bahsetti.  Kuntoğlu, “Sağlıcakla Kal Projesinin amacı Karaman Devlet Hastanesine gelen hastalara; karşılama-yönlendirme ve ayakta refakat hizmeti vermek, sağlık alanındaki meslek gruplarını gençlere tanıtmak, öğrencilerimize toplumsal memnuniyet ve sorumluluk bilincini aşılamaktır” diye konuştu.

“Projeyle öğrencilerimizin insani ve vicdani gelişimlerine katkıda bulunmak istiyoruz”

Sağlıcakla Kal Projesinin  daha önceden uyum eğitimi verilen 10’ar öğrenciden oluşan 2 grup halinde il merkezinde bulunan ortaöğretim okullarında öğrenim gören öğrencilerle gönüllülük esasına dayanarak uygulandığının altını çizen İl Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, “Proje, poliklinik servislerindeki tüm hastalara karşılama-yönlendirme, ayakta refakat hizmeti ile başlamış olup ev sahibi konumunda bulunduğumuz ülkemizdeki mültecilere de danışmanlık, tercümanlık hizmeti sunmak için geliştirilerek devam edecektir. Projenin; süreç içerisinde farkındalık oluşturarak özgüven bulan gençlerimizin; toplumsal duyarlılıkla, insanlığın barış, huzur ve refahına yönelik bölgemizde ve çağdaş dünya insanları nezdinde sadre şifa olmasını benimseyecek nesiller yetiştirmeye hizmet etmesi hedeflenmektedir. Savaş, kıtlık ve doğal afetler nedeniyle acı ve gözyaşının hakim olduğu coğrafyalarda yaşanan tüm olumsuzluklara karşın, dünyanın çeşitli bölgelerinden ülkemize gelen hastalara, öğrencilerimizin insani ve vicdani gelişimlerini göz önüne alarak yardıma ihtiyacı olan bu kişilere, renk, dil, din ve ırk ayrımı gözetmeksizin yardım etmeleri amaçlanmaktadır.  Bu yönüyle Sağlıcakla Kal Projesi ülke genelinde uygulanabilecek örnek bir projedir” dedi.

“Yılda 52 bin hastaya karşılama-yönlendirme, ayakta refakat hizmeti verilmekte”

Projeyle ilgili istatistiki verileri de paylaşan İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu Sağlıcakla Kal Projesi kapsamında; 2016 yılında Karaman Devlet Hastanesinde poliklinik hizmeti alan 868 bin 49 hastadan; günlük ortalama 360, haftalık   18 bin yıllık ise 52 bin hastaya karşılama-yönlendirme, ayakta refakat hizmeti verildiğini ifade etti. Kuntoğlu, “Karaman ölçeğinde bir il düşünüldüğünde azımsanamayacak bu rakam, Karaman ve bölge halkından yaşlı, mülteci ve engelli hastaların büyük takdirini kazanmıştır. Ayrıca Sağlıcakla Kal Projesi ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Karaman Devlet Hastanesi Çocuk Servisinde yatan yavrularımıza yönelik bayram etkinliği düzenlenmektedir. Bu vesile ile bayram törenlerine katılamamanın burukluğunu yaşayan çocuklarımıza bayram sevincini yaşatmak adına çeşitli gösteriler yapılarak küçük hediyelerle onların da bayramları kutlanmaktadır” diyerek konuşmasına son verdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’nun ardından konuşan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Hasan Arslan ise, “Hastanemizde yıllık bir milyona yakın hastaya poliklinik hizmeti vermekteyiz. Bu yönü ve ulaşılan hasta göz önünde bulundurulduğunda projenin uygulanması noktasında bize de önemli katkı sağlayan proje ortağımız İl Milli Eğitim Müdürlüğü adına Müdürümüz Mevlüt Kuntoğlu’na, proje koordinatörlerimize, okul ve öğrencilerimiz ile emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” dedi.

Protokol imza töreni atılan imzalar sonrasında günün anısına çekilen fotoğraflarla sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284