KETEM’in Kanser Taramalari Devam Ediyor

Kanser Erken Teshis Tarama ve Egitim Merkezi’nin Ulusal kanser tarama programi çerçevesinde köylerde yaptigi taramalar devam ediyor.

KETEM’in Kanser Taramalari Devam Ediyor

Konuyla ilgili olarak Halk Sagligi Müdürlügü Kanser biriminden yapilan açiklamada, “Kanser konusunda toplumun farkindaliginin arttirilmasi, tarama bilincinin gelistirilmesi ve henüz bulgu vermeden hastaligi erken dönemde yakalama oranini artirilmasi böylece kisilere erken tedavi sansi saglanmasi için “Erken Teshis Hayat Kurtarir” sloganiyla Ilimizde hizmet veren Kanser Erken Teshis, Tarama ve Egitim Merkezi (KETEM) Ulusal Kanser Tarama Programi çerçevesinde Köylerde Toplum Tabanli Taramalar yapmaya devam etmektedir.
Halk Sagligi Müdürlügümüzden temin edilen araçlar ile Ilimiz merkeze bagli Mesudiye Köyü ile Dinek Köyünden 30-69 yas araligindaki kadinlar köyden alinarak KETEM’de kanser ile ilgili egitimler verilmis, mamografi çekimi ve Smear alimi gibi islemler yapilarak ayni gün içerisinde tekrar köylerine iletilmeleri saglanmistir. Özverili çalismalarindan dolayi Mesudiye Köyü ile Dinek Köyünde görev yapan ebelere tesekkür ederiz. Köylerdeki saglik personeli ile koordineli olarak yapilan tarama çalismalari hazirlanan bir program çerçevesinde devam edecektir. Bu konuda talebi olan köylerin muhtarlari da Halk Sagligi Müdürlügü Kanser Birimine ulasarak programa dahil olabilirler. Taramalarda özveri ile çalisan tüm saglik personelimize tesekkür ederiz” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284