Kizilay Karaman’in Yillik 6 Bin Ünite Kana Ihtiyaç Duydugunu Açikladi

Kizilay ilimizde Aktekke Kent Meydaninda konuslandirdigi kan alma otobüsü ile hafta içi her gün 10.30-17.00 saatleri arasinda kan vermek isteyen vatandaslardan kan bagisi kabul edecek.

Kizilay Karaman’in Yillik 6 Bin Ünite Kana Ihtiyaç Duydugunu Açikladi
Konuyla ilgili olarak Kizilay yetkilileri tarafindan yapilan açiklamada, “2 yila yakin bir süredir Karaman'daki kan bagisi organizasyonlari artarak devam etmektedir. Sizlerin destegi ile Karaman ilinin kan ihtiyacinin tamami, düzenli, gönüllü ve bilinçli kan bagisçilarindan tedarik edilmeye baslanmis ve kan bagisi kampanyalarina ilgi, siz degerli basin mensuplarinin duyuru ve haberleri ile her geçen gün artarak devam etmektedir. Bu artis ve ilgiye istinaden haftada bir gün gerçeklesen kan bagisi süresi hafta içi bes güne çikarilmistir. Geçtigimiz günlerde Aktekke Kent Meydanina Konuslandirilan kan alma otobüsü Pazartesi gününden itibaren faaliyetlerini baslayarak simdilik hafta içi her gün saat 10.30–17.00 saatleri arasinda halkimizdan kan bagisi toplayacaktir” dediler.
Yetkililer kan bagisinda bulunmak isteyen vatandaslarin su hususlari tasimalari gerektigini açikladi.
“Kanin acil degil sürekli bir ihtiyaç olduguna, 18–65 yas arasinda ve 50kg üzerinde olan her saglikli bireyin kan bagislayabilecegine, Sadece 15 dakika ayirarak hiç tanimadigi 3 farkli insanin hayatinin kurtarabilecegine, Kan bagisinin 3 ayda 1, yilda 4 defa tekrarlanabilecegine ve bunun insan sagligina hiç bir zararinin dokunmadigina, Kan bagisi öncesi yapilan tetkikler ve sorulan sorular ile kani bagislayacak olan kisiye herhangi bir zarar gelecek ise kan bagisinin süreli olarak ertelendigine, Karaman ilindeki tüm özel ve resmi hastanelerinin kan ihtiyacinin Türk Kizilay’i tarafindan karsilandigina, zaman zaman dikkat çekilmesi genel olarak insanlari sürekli kan bagisçiligina yöneltecektir”
Kizilay sayisal ve istatistiki bilgilere göre Karaman’in yillik yaklasik 6 bin ünite kana ihtiyaç duydugunu ve yilda en az iki kez kan bagisinda bulunan 3 bin kisi ile bu sorunun tamamen ortadan kalkacagini belirttiler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284