Lazer Epilasyon Nedir?

Ilimizi Lazer Epilasyonla tanistiran Uzm. Dr. Gülsüm Dinç, lazer epilasyonla ilgili bilgiler verdi.

Lazer Epilasyon Nedir?

Dinç, “Lazer epilasyon, istenmeyen tüylerin lazer enerjisi kullanilarak kalici olarak yok edilmesidir. Lazer epilasyon istenmeyen tüylerden kurtulmanin en saglikli, en hizli ve en etkili yoludur. Lazer epilasyon yöntemi ile ayni seansta vücudun bacaklar, kollar gibi genis bölgelere veya bikini bölgesi, dudak üstü gibi daha küçük bölgelere çok kisa sürelerde uygulama yapilmasi mümkündür. Lazer epilasyon ile jilet, agda ve epilatör yöntemlerine gore çok daha kalici, konforlu ve hijyenik sonuçlar elde edilir. Belli araliklarla birbiri ardina uygulanan seanslar sonucunda tüylerin %90 – 95’i kalici olarak tahrip oabilir. Sadece çok az miktarda çok ince ve çok açik renkli tüyler kalabilir.
LAZER EPILASYON SIZIN IÇIN UYGUN BIR YÖNTEM MIDIR?
Lazer epilasyonda en iyi sonuçlar koyu renkli tüylere sahip açik tenli kisilerde alinir.Bunun sebebi lazer enerjisinin kila rengini veren koyu renkli pigment(melanin) tarafindan tamamen emilebilmesidir.Çok ince ve çok açik renkli tüyler (beyaz, gri, sari veya kizil) prensip olarak lazer epilasyon tedavisine iyi cevap vermezler.
Günümüzde lazer teknolojisinin gelismesi ile birlikte farkli ten ve tüy rengi kombinasyonlarina sahip kisilere de güvenle lazer epilasyon uygulanabilmekte ve basarili sonuçlar alinabilmektedir.Koyu tenli kisilerde lazer epilasyon yapilirken doz ayarlamasinda çok dikkatli olunmalidir.Lazer enerjisi kil köküne ulasmadan ciltteki melanin tarafindan emilebilir. Bu da yanik ve leke olusumuna neden olabilir. Bronzlasmis tene sahip olanlar lazer epilasyondan daha iyi sonuçlar alabilmek için güneslenmeye bir süre ara vermeli ve ten renklerinin açilmasini beklemelidir.Ten ve kil yapiniza göre lazer epilasyondan neler bekleyebileceginizi, kaç seansta nasil bir sonuç alabileceginizi hangi cihaz ve yöntemin daha uygun olacagini içeren sorularinizi daha detayli ögrenmek için uzman bir doktora basvurmaniz önerilir.
Erkek ve bayanlarin kil problemlerinde çagimizin etkili ve kalici çözümü lazer epilasyondur. Alexandrite in en önemli özelligi hizli, acisiz ve etkin olmasidir. Merkezimizde kullanilan cihazimiz FDA(Amerikan Gida ve Ilaç Kurumu) tarafindan onaylanmis,ayni zamanda Amerika'da EN IYI LAZER EPILASYON MARKASI seçilmistir” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284