Organ Ve Doku Bagisi Çalismalari Araliksiz Devam Ediyor

Karaman Devlet Hastanesi Organ Ve Doku Nakli Koordinatörlügü, organ bagisina dikkat çekmek, farkindalik olusturmak için çalismalarina devam ediyor.

 Organ Ve Doku Bagisi Çalismalari Araliksiz Devam Ediyor

Organ Bagisi ve naklinin yayginlastirilmasi ve bu bilincin yeterince gelistirilmesinin saglanmasi, insanlarimizin kafasinda bu konu ile ilgili varsa sorulari bunlara cevap verilmesi, organ bagisinda bulunmak isteyen vatandaslarimiza organ bagis karti tanzim edilmesi ve dolayisiyla bir farkindalik olusturulmasi amaciyla organ bagisi çalismalarinin sürdürüldügü bildirildi.

Karaman Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Orhan Fesçekoglu organ bagisi ile ilgili kurumlarinda yürütülen çalismalar hakkinda verdigi bilgide, organ bagisi sayisindaki yetersizligin temelinde, ailelerin sosyal ve kültürel nedenlerle gösterdikleri direnç ve organ bagisinin tam olarak anlasilamamis olmasini sebep olarak gösterdi. Organ bagisinin ve organ naklinin toplum tarafindan benimsenmesiyle bagis sayisinin artacagini belirtti. Fesçekoglu “Özellikle organ nakline insanlari duyarli hale getirerek bagis almak istiyoruz” dedi.
Özellikle son günlerde Karaman Devlet Hastanesi Organ Ve Doku Nakli Koordinatörlügünde görev yapan Sultan Günasti’nin gayretleriyle organ bagisi çesitli etkinliklerde konu oldu. Ünlü Sanatçi ve Milletvekili Adayi Ugur Isilak’in ilimizde verdigi bir konserde Organ ve Doku Bagisi Afisini tasiyarak, halkimizi organ bagisi konusunda duyarli olmaya çagirdi. Ünlü sanatçi destegi ile halkimizin konuya olan dikkatlerini çekmeyi basardi.
Karaman Devlet Hastanesinde Stant Açildi
Karaman Devlet Hastanesi ve Saglik Müdürlügü Organ Ve Doku Nakli Koordinatörlükleri tarafindan Devlet Hastanesinde 2 ayri stant açildi. Organ ve Doku Bagisi Stantlarindan ilki personel yemekhanesi önünde açildi. Öncelikle saglik çalisanlarinin ve saglik meslek ögrencilerinin organ bagisina olan desteklerini arttirmak, onlarin nezdinde farkindalik olusturmak amaciyla açilan stantta organ bagisi ile ilgili promosyonlar dagitildi. Yemekhane önünde açilan standi Karaman Milletvekili Dr. Recep Seker’de ziyaret etti.
Poliklinik katindaki Organ ve Doku Bagisi Standini Standinin açilisi ise Genel Sekreter Dr. Ayhan Erenoglu ve Saglik Bakanligi Konya Bölgesi Saha Gözlemcisi Dr. Fatih Demirbas tarafindan gerçeklestirildi. 2. Stantla birlikte halkimiza organ bagisi konusunda bilgiler aktarildi, merak edilen sorular cevaplandi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284