Özel Selçuklu’dan 3. Hastane Müjdesi

Her geçen gün basari çitasini yüksege tasiyan ve Hollanda’daki vatandaslarimizin hakli takdirini kazanan Konya ve Karaman Özel Selçuklu Hastanelerinden bir heyet, resmi temaslarda bulunup, vatandaslarimizla bir araya geldi.

Özel Selçuklu’dan 3. Hastane Müjdesi

Konya ve Karaman Özel Selçuklu Hastaneleri Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Dr. Seyit Karaca ve Yönetim Kurulu Üyesi ve Konya Selçuklu Hastanesi Bashekimi Dr. Eyüp Çetin’den olusan heyet, Hollanda’nin yani sira Belçika’da da vatandaslarimizla bir araya geldi.

Hollanda’daki Karaman iline bagli köy derneklerinden temsilcilerin de davet edildigi yemekli toplantiya Hollanda Karamanlilar Vakfi (HOKAV) Baskani Ugur Sen ve yönetim kurulu üyeleri, VVD Partisi eski Milletvekili Fadime Örgü, Kuzey Hollanda Eyalet Meclis Üyesi Köksal Gör, Rotterdam Büyüksehir Belediyesi Meclis Üyesi Tunahan Kuzu, Hollanda Genç Isadamlari Dernegi (HOGIAF) Baskani Mehmet Kabakyer, Multifestijn yöneticileri, isadamlari, daha evvel Selçuklu hastanelerinde tedavi olmus hastalar katildi.
Konya ve Karaman’daki hastanelerin mevcut yapisi ve isleyisi hakkinda Hollanda’da görev yapan Türk basin mensuplarina Rotterdam Meram Restoran’da açiklamalarda bulunan Konya ve Karaman Özel Selçuklu Hastaneleri Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Dr. Seyit Karaca, Konya’da yeni bir hastanenin yapimi için yer satin alindigini söyledi.
Karaca, “Yaz döneminden sonra yeni hastanemizin temelini atmayi planliyoruz. Bu hastanemiz bazi branslar da hizmet verecek. Her geçen yil basari grafigimizi yükseklere tasimak için var gücümüzle çalisiyoruz. Önemli olan müsteri memnuniyetidir. Hollanda’da hastanemizin temsilcisi Gülseren Kus hanim istenildigi vakit bilgilendirme yapmaya hazirdir. Selçuklu Hastanesi Hollanda’da artik toplumumuz tarafindan bilinmektedir.” dedi.
Türkiye disindan gelen ve hastanelerde tedavi olan hastalardan da bahseden Dr. Karaca, Karaman hastanesi basta olmak üzere, her iki sehirdeki hastanede, yaklasik 2500 gurbetçimize muayene ve tedavi hizmeti verdiklerini, hastalarin tamamina yakininin sigortalari kapsaminda, özellikle AGIS kapsaminda, ilave herhangi bir ücret ödemeden hastaneden ayrildiklarini belirtti.
-Ailenizin Hastanesi-
Karaca, ‘AB’nin içinde bulundugu kriz sartlari nedeniyle sosyal ve tibbi hizmetler alaninda Türkiye’nin hizmet ve ücret anlaminda ciddî bir rekabet avantajina sahip oldugunu, son yillarda artan fiziki kapasite ve hizmet kalitesinin de sadece gurbetçi hemserilerimiz için degil tüm AB vatandaslari için bir hizmet firsati haline geldigini’ belirtti. Her iki hastanelerinde de bu yil, geçen yildan çikarilan derslerle, daha iyi hizmet vermek üzere hazirliklarinin tamam oldugunu bildiren Karaca, ‘‘Ailenizin Hastanesi’’ slogani ile hizmete hazir olduklarini kaydetti.
Türkiye ile Hollanda arasindaki diplomatik iliskilerin 400. yili nedeniyle iki ülke arasindaki iliskilerin farkli boyutlara tasindigina isaret eden Dr. Eyüp Çetin ise, Hollanda’da yasayan vatandaslarimizin nasil bir saglik hizmeti aldiklarini, kendilerinden nasil sekilde bir saglik hizmeti almayi beklediklerini yerinde tespit etmek için Hollanda’ya geldiklerini ve bu konuda bazi saglik merkezlerinde incelemelerde bulunduklarini anlatti.
Yaptiklari incelemeler sonunda kendilerinin hizmet verdikleri fiziki mekanlarin eksikliklerini fark ettiklerini ifade eden Çetin, Konya’da hizmet veren hastanelerinin fiziki mekanlarinin genisletilmesi amaciyla yeni bir yatirim hazirligina basladiklarinin müjdesini verdi.

Belçika’nin Charleroi kentindeki sölene de katilan heyet, 3 günlük ziyaretin ardindan Türkiye’ye döndü.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284