Özel Ve Kamuda Elektronik Reçeteye Geçiliyor

Sosyal Güvenlik Kurumu elektronik reçeteye geçis tarihini açikladi. Özel ve kamuda elektronik reçete devri basliyor...

Özel Ve Kamuda Elektronik Reçeteye Geçiliyor
Birinci basamak saglik tesisleri, kurum ve isyerinde görev yapanlarinkiler hariç, 1 Ocak 2013'ten itibaren manuel reçeteler eczaneler tarafindan karsilanmayacak.
SGK'dan yapilan yazili açiklamada, kurum tarafindan olusturulan ''e-reçete'' uygulamasinin, Saglik Bakanligi ile yapilan koordineli çalismalar sonucunda 1 Temmuz 2012 tarihinde Türkiye çapinda uygulamaya baslandigi hatirlatildi.
Açiklamada, ''SGK kurumsal hekim sifresi'' ile yalnizca e-reçete yazilmadigi, hekimlerin ''medeczane.sgk.gov.tr/doktorweb'' uygulamasi üzerinden muayene ettikleri hastanin TC kimlik numaralarini girerek e-raporlarini (ilaç raporlarini), raporlu ve raporsuz ilaçlarini, BT-MR tetkik sonuçlarina ait raporlarini ve reçeteye yazmis oldugu ilaca ait bilgileri görebildigi kaydedildi.
''E-reçete'' uygulamasina iliskin analiz çalismalarinda, 24 bin 12 hekimin halen manuel reçete yazmasina ragmen ''SGK kurumsal hekim sifresi'' almadiginin, 39 bin 208 hekimin sifre almasina karsi reçetelerin tamamini hala manuel olarak yazdiklarinin görüldügü belirtilen açiklamada, su ifadelere yer verildi:
''Bazi hekimlerin ise SGK kurumsal hekim sifresini almasina karsin yazdiklari reçetelerin büyük çogunlugunun hala manuel reçete oldugu ve çok az miktarda e-reçete yazdiklari tespit edilmistir. Hekimler tarafindan yazilan reçetelerin, 1 Temmuz 2012 tarihinden itibaren e-reçete olarak yazilmasi esastir. SGK kurumsal hekim sifresini almis olan hekimlerin manuel reçete düzenleyebilmeleri için; kurumumuza ait MEDULA, saglik hizmet sunucusu bilgi islem ve aile hekimligi bilgi islem sistemlerinin çalismamasi gerekmektedir.
SGK kurumsal hekim sifresi almamis olan hekimlerin ya da sifre almis olmasina karsin e-reçete yazmayan hekimlerin (Saglik Bakanligi 1. basamak saglik tesislerinde, Kit-belediye-bakanlik 1. basamak saglik tesislerinde, özel 1. basamak saglik tesislerinde, isyeri hekimliklerinde, kurum hekimliklerinde ve üniversite 1. basamak saglik tesislerinde görev yapan hekimler hariç olmak) 1 Ocak 2013 tarihi itibariyla yazmis olduklari manuel reçeteler eczaneler tarafindan kesinlikle karsilanmayacaktir. Hekimler tarafindan hastaya verilen saglik hizmetlerinin, kuruma fatura edilmesine izin verilmeyecektir.
Yukarida belirtilen nedenlerden dolayi SGK kurumsal hekim sifresi almamis olan hekimlerin ''medeczane.sgk.gov.tr/doktor'' web uygulamasindan SGK kurumsal hekim sifrelerini almalari, bilgi islem sistemleri çalistigi sürece reçetelerini e-reçete olarak düzenlemeleri, yalnizca bilgi islem sistemlerinin çalismamasi durumlarinda manuel reçete yazmalari önem arz etmektedir

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284