Saglik Bakanligi Personeline Uzman Veya Denetmen Olma Imkani

Saglikla ilgili olarak Ak Partili Vekil Cevdet Erdöl tarafindan Meclise sunulan kanun teklifine göre, Saglik Bakanligi personeli uzman veya denetmen olabilecek. Kanun teklifine göre, en az 3 yil bakanlikta çalismis ve yüksek lisans yapmis olanlar Saglik uzmanligina basvurabilecek. Ayrica her bölüm mezunu degil, sadece yönetmelikte yer alan `En az dört yillik lisans egitimi veren egitim, fen-edebiyat, hukuk, siyasal bilgiler, iktisadî ve idarî bilimler, iktisat, isletme, mimarlik ve mühendislik, tip, eczacilik fakülteleri ile Bakanligin hizmet birimlerinin görev alanina giren ve yarisma sinavi duyurusu ile belirtilen bölümlerden ya da bunlara denkligi Yüksekögretim Kurulu tarafindan kabul edilen yurtiçindeki veya yurtdisindaki yüksekögretim kurumlarinin` birinden mezun olmus olan saglik personeli basvurabilecek...

Saglik Bakanligi Personeline Uzman Veya Denetmen Olma Imkani

 Teklif, Mecliste kabul edilip yasalastiktan sonra Resmi Gazetede yayimlanarak yürürlüge girebilecek.

Iste Kanun Teklifinin Ilgili Maddesi:
MADDE 4:663 sayili Kanun Hükmünde Kararnameye asagidaki geçici madde eklenmistir.
"Saglik uzmanligina geçis ve ürün denetmenligine atanma
GEÇICI MADDE 13:
(1)) Bu maddenin yürürlüge girdigi tarihte Saglik Bakanligi ve bagli kuruluslarinda çalismakta olan ve bu kuruluslarda en az üç yil hizmeti bulunan memurlardan, ilgili mevzuatindaki saglik uzman yardimciligina atanabilmek için gerekli egitim sartini tasiyan ve belirlenen alanlarda yüksek lisans yapmis olanlar ile Daire Baskanligi ve üstü görevleri en az bir yil süre ile yapmis bulunanlar bir yil içinde Bakanlikça yapilacak mülakatla Bakanlik ve bagli kuruluslarinin saglik uzman yardimcisi kadrolarina atanabilir.
(2) Bu madde kapsaminda atananlar bir yil içinde istihdam edildikleri birimin amiri tarafindan belirlenecek konuda hazirlayacaklari bilimsel esaslara uygun, ele aldigi konuyu tarihi gelisimi içinde ve karsilastirmali olarak inceleyen ve kendi görüs ve tavsiyelerini içeren uzmanlik tezini, bagli bulundugu birim baskanligina teslim etmek zorundadir. Tez, Bakanlikta müstesar yardimcisi, bagli kuruluslarda ise baskan yardimcisi baskanliginda tez konusu ile ilgili uzmanlardan teskil edilecek bes kisilik tez jürisi tarafindan incelenir. Tezi yeterli görülenler saglik uzmani kadrolarina atanir. Tezi yeterli görülmeyenlere, düzeltmesi ve eksiklikleri tamamlamasi için alti aya kadar ek süre verilebilir. Bu süre içerisinde tezini hazirlamayanlar veya tezi yeterli görülmeyenler eski kadrolarina, bos kadro veya ihtiyaç bulunmamasi halinde durumlarina uygun kadrolara atanir.
(3) Bu madde kapsaminda saglik uzmanligina atanacaklarin sayisi, saglik uzmani kadro sayisinin yüzde otuzunu geçemez.
(4) Saglik Bakanliginca, piyasa gözetimi ve denetimi yapmak üzere tibbi cihaz alaninda sertifikalandirilan en az lisans mezunu personelden, bu maddenin yayimi tarihinden itibaren 6 ay içinde talepte bulunanlar ürün denetmenligi kadrosuna atanabilir.
 KAYNAK:Memurlar.net

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284