Saglik Çalisanlari: Sifa Veren Eller Sizlerden Kendilerini Anlayan Yürekler Istiyor

Geçtigimiz hafta sonu Samsun’da Gögüs Hastaliklari ve Gögüs Cerrahisi Hastanesi`nde görev yapan Op. Dr. Kamil Furtun’un silahli saldiri sonucu hayatini kaybetmesi nedeniyle 1 Haziran Pazartesi günü Türkiye genelindeki tüm saglik kuruluslarinda basin açiklamalari yapildi.

Saglik Çalisanlari: Sifa Veren Eller Sizlerden Kendilerini Anlayan Yürekler Istiyor

Karaman Devlet Hastanesi önünde saglikta yasanan siddeti protesto etmek ve görev sehidi Op. Dr. Kamil Furtun’u anmak için düzenlenen törene Kamu Hastaneleri Birligi Karaman Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoglu, Halk Sagligi Müdürü Dr. Ali Riza Altunsoy ile çok sayida idareci ve saglik çalisanlarinin yaninda saglikla ilgili sendika yetkilileri katildi.
Genel Sekreter Dr. Ayhan Erenoglu insanlik disi islenen cinayetle hayatina son verilen Op. Dr. Kamil Furtun için büyük üzüntü duyduklarini belirtti. Saglik çalisanlarinin halkimizin birer ferdi olarak daima halkimizin yaninda olduklarini, bugünde bundan sonra da saglik hizmeti sunulan tüm bireylere gene ayni hassasiyetin gösterilecegini vurguladi.
Dr. Erenoglu “Ancak su da unutulmamalidir ki; acimiz büyük ve bu acimizi halkimizla paylasmak istiyoruz. Bizler saglik hizmeti sunarken bir evlat, bir anne, bir baba olarak sizlere yardimci oluyoruz. Ama maalesef bazi kesimler bizleri bir robot olarak görmekte, insani ihtiyaçlarimiz yok sayilmaktadir. Bugün saglik Bakanligimizin direktifiyle tüm yurt genelinde “saglikta siddeti” kinamak için saat 09.00 ve 09.15 arasinda acil saglik hizmetleri disinda saglik hizmeti sunmaya ara veriyoruz. Degerli halkimizin yanimizda olduklarini, bizi anladiklarini biliyoruz. Ve gereken destegi verdikleri içinde tesekkür ediyoruz” seklinde konustu.
Halk Sagligi Müdürü Dr. Ali Riza Altunsoy’da saglik çalisanlarinin daima özveriyle, canla basla, gece gündüz saglik hizmeti sunma gayreti içinde olduklarini, ancak buna ragmen hala saglik çalisanlarina karsi siddetin devam ettigini dile getirdi. Saglikta yasanan her türlü siddete karsi olduklarini, kinadiklarini söyleyerek Samsun’da hayatini kaybeden doktora Allah’tan rahmet, yakinlarina bassagligi dileklerini sundu.
Karaman Devlet Hastanesi Bashekimi Op. Dr. Orhan Fesçekoglu’da Saglik Bakanligi tarafindan hazirlanan basin açiklamasini çalisanlarin ve halkin önünde sesli okudu.
Fesçekoglu, “Ülkemizin güçlü yarinlara daha saglikli bir toplum temelinde ulasabilmesi adina, hekiminden ebe ve hemsiresine, eczacisindan teknisyenine ve memuruna yaklasik 700 bin kisilik çalisaniyla sizlerin sagligi için emek veren büyük bir ailenin mensuplariyiz. Sundugumuz hizmetin hakkaniyeti, niteligi ve her seyden önce sürdürülebilirligi için bu açiklamayi temsil ettigimiz saglik camiasi adina medyamiz araciligiyla sizlerin takdirine sunuyoruz. Son günlerde manidar bir sekilde gündem olusturan ve maalesef degerli meslektasimiz Op. Dr. Kamil Furtun’un görevi basinda vahsice katledilmesiyle farkli bir boyut kazanan saldirilardan, “Saglik ve Siddet” kelimelerinin sikça yan yana aniliyor olmasindan evlatlariniz olarak derin bir endise ve üzüntü duymaktayiz. Bizlere güvendiniz, okuttunuz, büyüttünüz ve sagliginizi emanet ettiniz. Bizler de bu emanete en iyi sekilde sahip çikabilmek, sizlerin güvenini ve emegini bosa çikarmamak adina gece gündüz demeden çalisiyor, ter döküyoruz. Sizlere geçmis yillarla mukayese edilemeyecek nitelikte, gelisen tip teknolojilerinin en iyi ürünleriyle donatilmis saglik tesislerimizde hizmet vermekteyiz. Ülkemizi saglik alaninda çag atlatan ve dünyada zirve yarisina tasiyan bu büyük basari, sizlerin destegi olmadan hizmet sunumunda tek basina yeterli olamayacaktir. Sifa sunan ellerin sahipleri, her gün yastiga basini koyarken sagliginiz için aldigi kararlari söyle bir gözden geçirip, vicdanini rahatlatmadan gözlerini kapayamiyor, bundan emin olunuz. Ne var ki, üst üste yasanan olaylar sizlerin evlatlari olan saglik çalisanlarimizin moral ve motivasyonunu neredeyse tükenme noktasina getirmis durumdadir. Biz sizlerin sayesinde variz, sizlerin dualari ve destegiyle ayaktayiz. Meslegimizi icra ederken kin, nefret ve siddetin diliyle karsimiza çikanlara en büyük dersi ancak ve ancak hep birlikte verebiliriz. Unutmayalim ki, insan hayatini hiçe sayacak kadar vahsilesen bu çirkin durumun sadece yasal düzenlemelerle sifir noktasina getirilmesi beklenemez. Bu nedenledir ki; Sifa veren eller sizlerden kendilerini anlayan yürekler istiyor. Ve 1 Haziran 2015 Pazartesi sabahi saat 09.00 – 09.15 saatleri arasinda hastanelerimizden yükselen sese kulak vermeye çagiriyor. Siddeti ve vahseti reva gören canavarlar kadar, yasanan siddet olaylari üzerinden hesap yapip, insani duygulari istismar edenlere karsi da tüm halkimizi ve saglik çalisanlarimizi dikkatli olmaya çagiriyoruz” dedi.
Basin açiklamasinin ardindan merhum Op. Dr. Kamil Furtun için dua okundu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284