Saglik Hizmetleri Istisare Toplantisi Kâzimkarabekir’de Yapildi

Halk Sagligi Müdürlügü idarecilerinin katilimi ile her ay düzenli olarak gerçeklestirilen Saglik Hizmetleri Degerlendirme toplantisi bu ay Kâzimkarabekir Ilçesi Toplum Sagligi Merkezinde yapildi.

 Saglik Hizmetleri Istisare Toplantisi Kâzimkarabekir’de Yapildi

Halk Sagligi Müdürü Ali Riza Altunsoy’un baskanliginda yapilan toplantida alinan kararlar söyle;

1-Sayin Bakanimizin talimatiyla Saglik Kurumlarimizdan Saglik Hizmet Alan Vatandaslarimizdan 97’si Halk Sagligi Müdürlügü yöneticileri tarafindan subat ayi içerisinde evlerinde ziyaret edilmistir. Bu ziyaretlerde vatandaslarimizdan alinan öneri ve isteklerin hizmet kalitesini yükseltmek amaciyla biran önce degerlendirilerek eksikliklerin giderilmesi karari alinmistir.
2-Kazimkarabekir Ilçe Entegre Hastane insaati yerinde kontrol edilerek %15 oraninda fiziki insaati tamamlanan binanin kasim ayi içerisinde hizmete baslanmasi için gerekli tedbirlerin alinmasi karari alinmistir.
3-Ilimizde % 95 civarinda olan Aile Hekimlerinin cumartesi mesailerinin takibinin yapilmasi ve vatandaslarimiza nöbetçi Aile Sagligi Merkezlerinin açik oldugu konusunda bilgilendirilmenin yapilmasi karari alinmistir.
4-Ulusal Kanser Tarama Programi kapsaminda TÜIK tarafindan Ilimizden seçilen evlere Mart ayi içerisinde radon ölçüm cihazinin dagitilacak olmasi nedeniyle vatandaslarimiza gerekli bilgilendirmenin ve takibinin yapilmasina karar verildi.
5-Kanser Tarama Programi kapsaminda 15 Ocak – 15 Subat tarihleri arasinda Müdürlügümüzün 81 Il arasinda ilk siralarda bulunmasi nedeniyle gayretlerinden dolayi personelimize tesekkür edilerek bundan sonraki dönemlerde de bu seviyenin sürdürülebilir hale getirilmesi önerildi.
6-Karaman Merkez Toplum Sagligi Merkezinde ''Obezite Danisma Birimi ve Ruh Sagligi Birimi” açilmis olmasindan dolayi halkimiza ve Aile Hekimlerimize bilgilendirmenin yapilarak vatandaslarimizin saglikli beslenme konusunda faydalandirilmasi karari alinmistir.
7-Ilimizde hedef grup olarak alinan anasiniflarimizin agiz dis taramalari ve dis sagliginin korunmasi açisindan vernik uygulamalarinin Nisan ayinda baslanabilmesi için program yapilarak uygulamanin hayata geçirilmesi karari alindi.
8-Kâzimkarabekir TSM ile Ilçe Milli Egitim Müdürlügü tarafindan yapilan ''Saglicakla Kal” projesi yerinde degerlendirilerek uygulamanin faydalari konusuldu ve diger ilçelerimizde de yayginlastirilmasi karari alindi.
9-Aile Hekimlerimizin Mobil Ziyaretlerinin il ve ilçe yöneticileri tarafindan düzenli olarak takibinin yapilmasi ve mazeretsiz olarak gitmeyen kisilere gerekli uyarilarin yapilmasi karari alinmistir.
10-Yaklasan bahar aylari nedeniyle artmasi beklenen süpheli isirik vakalarinin Müdürlügümüz bulasici hastaliklar subesiyle irtibata geçilerek hastalarin takibinin yapilmasi ve hastane asamasinin da Müdürlügümüzce takibinin yapilmasi karari alinmistir.
11-Yapimi devam eden Sariveliler Ilçe Entegre Hastanesi insaatinin %97 oraninda insaatinin tamamlanarak malzemelerinin de alinmis olmasi nedeniyle, yenilenmis hastane binasinda Mart ayi içerisinde hizmete baslanmasi planlandi.
12-Mart ayi Saglik Hizmetleri Degerlendirme toplantisinin Ayranci Ilçesinde yapilmasi karari alindi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284