Saglik Il Koordinasyon Toplantisi Yapildi

Ilimiz saglik idarecileri tarafindan düzenli olarak gerçeklestirilen ve Il Saglik Müdürlügü, Halk Sagligi Müdürlügü ve Kamu Hastaneleri Genel Sekreterligi tarafindan halkimiza verilen saglik hizmetlerinin koordine bir sekilde yürütülmesini amaçlayan ve her 15 günde bir yapilan koordinasyon ve istisare toplantilari devam ediyor.

 Saglik Il Koordinasyon Toplantisi Yapildi

Bu kapsamda Il Saglik Müdürü ve Halk Sagligi Müdürü Dr. Ali Riza Altunsoy ve Kamu Hastaneleri birligi Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoglu, 2015 yilinin ikinci toplantisini düzenlediler.

Toplantinin ilk gündem maddesi ilimizden diger illere yapilan il disi acil sevklerin minimal düzeye indirilebilmesi için gerekli hassasiyetin gösterilmesi ve bu konuda gerekli tedbirlerin alinmasi oldu.
Toplantida ilimiz saglik hizmetlerini ilgilendiren bir önemli konuda Karaman Devlet Hastanesi Acil Servisi otoparkinin ihtiyaci karsilamadigi düsüncesiyle Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan ile görüsülerek Belediye tarafindan acil servis otoparkinin genisletilmesi çalismalarinin yapilmasi oldu.
Toplantinin diger gündem maddesi ise ilimize Il Özel Idaresi tarafindan 2015 yili içinde alinacak olan Mobil Kanser Tarama Aracinin aliminin takibinin yapilmasi oldu.
Toplantinin bir diger gündem maddesinde ise Agiz Dis Sagligi Merkezi Acil Ünitesinin ihtiyaci karsilamadigi ve fiziki sartlarinin uygun olmamasi nedeniyle bu ünitenin baska bir yere tasinmasi konusunda yer tespiti çalismalarinin ivedi bir sekilde yapilmasi karari alindi.
Toplantinin son maddesi olarak ise yapimi devam eden Ermenek Devlet Hastanesi Ek Binasinin tasinmasi için yapilan Ermenek Prefabrik Acil Durum Merkezine, Ermenek Devlet Hastanesinin tasinarak faaliyetlerini ana bina yapilincaya kadar burada gerçeklestirilmesi karari alindi.
Saglik hizmetlerinin gelistirilmesi yönünde,  yenilikçi, sürdürülebilir ve kaliteli hizmetin devamliligi için hizmetin her yerde ayni standartta sunulacagi bir sistemin kurulmasi amaciyla alinan bu kararlar neticesinde saglik hizmetleri açisindan büyük önem arz eden koordinasyon ve istisare toplantilari düzenli olarak yapilmaya devam edecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284