SGK’lilara Özel Hastane Farki Kalkti

Mapfre Genel Sigorta ve Medical Park Grubu arasinda yapilan anlasma ile tamamlayici saglik sigortasi basladi.

SGK’lilara Özel Hastane Farki Kalkti
Buna göre, SGK’li kisiler, özel saglik sigortasini çok düsük primlerle yaptirabilecek ve hiçbir fark ödemeden özel hastanelerde tedavi olabilecekler.
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), geçtigimiz aylarda bir genelge yayinlayarak, hem SGK’li olup hem de özel saglik sigortasi bulunanlarin, tedavi giderlerinin belli bir kismini SGK’ya fatura edebileceklerine imkan tanimis, böylece tamamlayici saglik sigortasi uygulamasinin da önünü açmisti. Bu konuda da ilk adimi Mapfre Genel Sigorta ile Medical Park Hastaneler Grubu atti ve tamamlayici saglik sigortasi basladi. Buna göre, SGK’li kisiler, özel hastanelerde hiçbir fark ödemeden tedavi olabilecekler.
Mapfre Genel Grubu CEO’su Serdar Gül, yaptiklari anlasma çerçevesinde ‘Fark Yok Sigortasi” adi verdikleri sigorta ürünü ile tamamlayici saglik sigortasinin ilk kez hayata geçirildigini söyledi. Serdar Gül, yaklasik bir yildir üzerinde çalistiklari bu sigortanin SGK’lilara büyük avantajlar saglayacagini belirterek, tamamlayici sigorta yaptiranlarin Medical Park’in tüm hastanelerinde fark ödemeden tedavi olabileceklerini kaydetti.
ÖZEL SIGORTANIN 3’TE 1 FIYATINA
Serdar Gül, tamamlayici sigorta sayesinde özel saglik sigortasinin 3’te bir fiyatina alinabilecegini vurgulayarak, “SGK’li kisiler, tamamlayici saglik sigortasini çok uygun fiyatlarla yaptirabilecekler. Primler, Istanbul disindaki illerde daha düsük olacak” dedi.
Serdar Gül, tüm sigorta sektörünün hastanelerle benzer anlasmalar yapip, tamamlayici sigorta uygulamasina geçmeleri gerektigini savunarak, sunlari söyledi: “Sigorta sirketleri bu ise girsin ve uygulama tabana yayilsin, böylece de özel saglik sigortasi ucuz olsun, herkes yaptirabilsin istiyoruz. Biz, yaptigimiz anlasma ile bu isin öncüsü olduk ve biraz da sosyal sorumluluk üstlendik. Eger tamamlayici sigorta yayilirsa 5 yilda, 5 milyon kisi özel sigorta yaptirir.”
Medical Park Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Baskani Muharrem Usta ise, Mapfre Genel Sigorta ile yaptiklari anlasma hakkinda sunlari söyledi: “Tamamlayici saglik sigortasini ilk kez hastalarla bulusturuyoruz. Buna göre; Istanbul’dan Batman’a, Samsun’dan Antalya’ya 13 ilde hizmet veren 16 hastanemiz ve 2 tip merkezimizde SGK’li kisiler hiçbir fark ücreti ödemeden tedavi olabilecekler.”
Dört kisilik ailenin primi 3 bin 276 lira
Yapilan tamamlayici saglik sigortasi anlasmasina göre, dört kisilik bir ailenin yillik sigorta primi 3 bin 276 lira olacak. Istanbul disinda ise bu prim, 2 bin 201 liraya kadar düsecek. Serdar Gül, anlasmanin içerigi hakkinda su bilgileri verdi: “Sadece SGK’li kisiler bu sigortayi satin alabilecek. Sigorta; doktor muayeneden tahlile, radyolojiden modern teshis yöntemlerine, fizik tedaviden cerrahi müdahaleye kadar tüm teminatlari kapsiyor. Sigortanin primlerine gelince, 45 yasindaki bir erkek için belirlenen prim, 780 lira; 40 yasindaki bir kadin içinse 975 lira. ”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284