Sok Fatura: Muayene Ücretsiz, Randevu 4 TL!

Hastanelerden randevu almak için `Alo 182`, sikayet içinse `Alo 184`ü arayan vatandaslar her arama için ortalama 4 lira ödüyor. Birçok kisi hatlarin ücretli oldugundan habersiz...

Sok Fatura: Muayene Ücretsiz, Randevu 4 TL!
Uygulamanin ücretsiz olmasi gerektigi belirtiliyor.
Hastanelerden randevu almak için "182 Hastane Randevu Merkezi"ni, sikayet bildirmek için de "184 Saglik Bakanligi Iletisim Merkezi"ni arayan vatandastan her arama için ücret aliniyor.
Çagri merkezlerini arayarak operatörle canli görüsme yapan vatandaslar, her görüsme için ortalama 4 lira ödemek zorunda kaliyor. Bu aramalarin ücretsiz oldugunu düsünen vatandas, faturalarinda bu ücretleri görünce adeta soke oluyor.
Bunun vatandas için ciddi bir sikinti oldugunu ifade eden Hasta Haklari Aktivistleri Dernegi Baskani Orhan Demir, telefonla randevunun genelde okuma yazma bilmeyenler tarafindan tercih edildigini belirtti.
ÜCRETSIZ VERILMELI
Demir sözlerini söyle sürdürdü: "Hasta muayene ücreti ödemiyor ama randevu almak için 4 lira ödüyor. Üstelik tek aramada randevu almak neredeyse imkansiz. Dolayisiyla defalarca aramak zorunda kaliyor. Bu kisilerin bilgisi ve onayi olmadan faturalarindan ücret tahsil ediliyor. Demek parasi olmayan vatandas bu hizmet alamayacak."
Uygulamanin hem tüketici hukukuna hem hasta haklarina aykiri oldugunu savunan Demir, devletin bu hizmeti ücretsiz vermek zorunda oldugunu kaydetti. Demir, ayni ücret uygulamasinin Saglik Bakanligi Sikayet hatti için de geçerli olduguna dikkat çekti.
Kaynak: Bugün

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284