Ulu, Fizyoterapistler Sagligin Görünmeyen Gizli Kahramanlaridir

Tüm dünyada her yil 8 Eylül’de kutlanan Fizyoterapistler günü nedeniyle Kamu Hastaneleri Birligi Genel Sekreteri Nuriye, Idari ve Mali Hizmetler Baskani Mehmet Yavuz, Devlet Hastanesi Bashekimi Op. Dr. M. Kerim Serbetçi, BashekimYardimcisi Op. Dr. Ahmet Sanli, Karaman Devlet Hastanesi 82. Yil Ek binasinda görev yapan Fizyoterapistleri, ziyaret ederek çiçek takdiminde bulundular.

Ulu, Fizyoterapistler Sagligin Görünmeyen Gizli Kahramanlaridir

Fizyoterapistlerin hastane ve hastalar için çok önemli oldugunu vurgulayan Genel Sekreter Uz. Dr. Nuriye Ulu, her türlü yardima hazir olduklarini, desteklerini esirgemeyeceklerini belirterek günlerini kutladi.
Ulu, “Pek çok branstan hasta yönlendirilerek tedaviye yardimci olan fizyoterapistlerimiz, aslinda sagligin görünmeyen gizli kahramanlaridir. Ortopedi, Nöroloji, El Cerrahisi, Beyin ve Sinir Cerrahisi gibi önemli dallardan hasta kabul eden Fizyoterapistler, insan hayatina hareket katmak, hastanin eski sagligina kavusmasi ve rehabilitasyonunu saglamak için elinden geleni yapan sagligin olmazsa olmaz parçalaridir. Bel-boyun-sirt basta olmak üzere eklem agrilarina yol açan ortopedik problemler, cerrahi müdahalelerden sonra görülen hareket ve fonksiyon kayiplari, yürüme ve hareket etme güçlügü ile denge sorunlarina yol açan, halk arasinda felç olarak bilinen inme, nörolojik problemler, durus bozukluklari ve hareketsizlik kaynakli kas iskelet sistemi sorunlari gibi birçok problemlerde bizlere yardimci olan saglik personelleridir” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284