Vatandasa Bilinçli Ilk Yardim Egitimi Verilecek

Karaman Il Saglik Müdürlügü tarafindan Mevlana Kalkinma Ajansi’nin finansman destegiyle hayata geçirilen “Ilk Yardim Gönüllüleri ile El Ele Hayat Kurtarmaya” konulu proje kapsaminda kent merkezine uzak bölgelerde yasayan gönüllülere ilk yardim konusunda egitim verilmeye baslandi.

Vatandasa Bilinçli Ilk Yardim Egitimi Verilecek
Il Saglik Müdürlügü Toplanti Salonunda verilen egitimin ilk gününe katilan Il Saglik Müdürü Nuriye Ulu, “MEVKA’nin finansman destegiyle müdürlügümüzün hayata geçirdigi bu proje ile sehir merkezine uzak ve ulasimda güçlük çekilen yerlesim yerlerinde yasayan nispeten becerikli ve verilen egitimleri kavrayabilecek vatandaslarimizi bir araya getirdik. Bu vatandaslarimiz aldiklari egitimle kendilerinin yasadigi yerlerde ihtiyaç duyuldugunda insanlara ilk yardim hizmeti verecek. Bir insanin hayatinin kurtarilmasinda ilk yardim çok önemlidir. Bilinçli yapilan ilk yardim her zaman hayat kurtarir. Bu egitime katilan sizlerinde köylerinizde basarili birer ilk yardim gönüllüsü olacagina inaniyorum” dedi.
Projeyle ilgili olarak bilgi veren Karaman 112 Acil Servis Bashekimi Fatih Delen’de, 10 yildan buyana 112’de görev yaptigini, yanlis yapilan ilk yardim nedeniyle felç olan hastalar gördügünü bu nedenle bilinçli ilk yardimin insan hayati için önemli bir unsur oldugunu söyledi.
Delen, yanlis ilk yardim uygulamasi nedeniyle karsilastigi vakalar nedeniyle mesai arkadaslariyla birlikte böyle bir projeyi hazirladiklarini ifade ederek, “Bu projeyle ambulanslarimizin 15 dakikadan daha uzun sürede ulasabilecegi köy ve kasabalarimizda ilk yardim yapabilecek gönüllüler tespit ettik. Onlara bir insanin hayatini kurtarabilecek basit ama önemli ilk yardim bilgileri verecegiz” diye konustu.
Proje çerçevesinde toplam 100 kisiye ilk yardim egitimi verilecegi ve 20’ser kisilik gruplar halinde 5 grup halinde egitimlerin devam edecegi açiklandi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284