Yeni Devlet Hastanesi Hizla Yükseliyor

TOKI tarafindan ilimizde yapimi devam eden 300 yatakli Devlet Hastanesi’nin insaati hizla yükselmeye devam ediyor.

Yeni Devlet Hastanesi Hizla Yükseliyor

Dis ve iç görünümüyle özel hastaneleri aratmayacak bir konuma sahip olan yeni Devlet Hastanesi’nin bu yilin sonunda bitirilmesi için gayret sarf edilirken hastanenin son durumu konusunda Il Saglik Müdürü Nuriye Ulu, KGRT’ye özel açiklamalarda bulundu.
Hastanenin insaatini birlikte gezdigimiz Il Saglik Müdürü Nuriye Ulu, Devlet Hastanesi Bashekimi Hasan Arici, Saglik Müdürlügü Insaat Mühendisi Eyüp Kamaci ve Santiye Sefi Erhan Ermes, binanin son durumuyla ilgili olarak bilgi verdiler.
Il Saglik Müdürü Nuriye Ulu, 300 yatakli olarak planlanan Devlet Hastanesinin bitis tarihinin sözlesmede 2013 yilinin Nisan ayi olmasi gerekirken Saglik Bakani Recep Akdag’in Karaman’i ziyaretinde yapilan toplantida Hastanenin bu yilin Kasim veya Aralik ayi sonu itibariyle bitirilerek teslim edilmesi kararina varildigini söyledi.
Ulu, “Biz gerek insaat mühendislerimiz, gerek hastane idaremizce sürekli takibini yapiyoruz. Aralik ayinda teslim etmek üzere planlamalarini yapmislar ve bu asamada bütün çalismalar devam ediyoruz. Ümit ediyoruz ki insallah Aralik ayinda biz hastanemizin binasini teslim almis olacagiz. Tabi hastane binasini teslim aldiktan sonra içini donatmak anlaminda Bakanligimiz hasta basi bütün cihazlarini, oksijen sistemlerini her seylerini yapiyor ama yatagidir, tefrisatidir o anlamda da biz Hastane idaremizle birlikte 9 Agustos Persembe günü Ankara’ya bir ziyaret yapacagiz. Insallah içini donatmak içinde elimizden geldigince hizli bir sekilde çabaliyoruz. 2013’ün ilk aylarinda halkimizi bu hastaneye kavusturmak için çaba gösterecegiz” dedi.
Saglik Müdürü Ulu, Hastanenin teknik donanimi konusunda verdigi bilgide, “Hastanemiz birbirine geçmeli bes bloktan olusan insaatimizin yüzde 99 gibi kaba insaati gerçeklesti. Ancak fiziki gerçeklesme olarak yüzde 68-70’e yakin bir gerçeklesme oranimiz var. Yine nakdi ödeme olarak da yüzde 60’larda gerçeklesmemiz var. Oldukça hizli ilerleyen hastanemizi Aralik ayinda teslim almayi umuyoruz. Hasta odalarimiz en fazla iki kisilik. Tek kisilik 140, çift kisilik 60 oda olacak sekilde insa edildi. Ama geregince bu 140 tek kisilik oda iki kisilik olacak sekilde tasarlandi. Genel olarak suan üç binanin yapmis oldugu 400 yatakli hizmetten daha fazla yataga sahip olabilecegiz. Her odasinda banyosu, tuvaleti, nitelikli olacak sekilde yapiliyor. Insallah Karaman’a layik olan bir hastaneyi halkimizin hizmetine kazandirmis olacagiz” diye konustu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284