Yeni Hastane Göz Kamastiriyor

TOKI tarafindan Dogukisla mevkiinde yapimi devam eden ve artik bitme asamasina gelen yeni Devlet Hastanesi modern görünümüyle Egitim-Arastirma Hastanesi havasi veriyor.

Yeni Hastane Göz Kamastiriyor
 
400 yatakli olarak düsünülen ve toplam 5 bloktan olusan hastanenin bu yil içerisinde hizmete açilmasi için müteahhit firma hummali çalismasini sürdürürken, son durumu muhabirlerimiz, Kamu Hastaneleri Birligi Genel Sekreteri Nuriye Ulu, Devlet Hastanesi Bashekimi Kerim Serbetçi ve müteahhit firma yetkilileriyle birlikte inceledi.
Devlet Hastanesi Bashekimi Kerim Serbetçi, Hastanenin Agustos ayinda Bakanliktan gelecek yetkililerce teslim alacaklarini belirterek, “Daha sonrasinda iki ay gibi bir sürede tasinma islemlerimiz olacak. Hastanemiz 5 blokta hizmet edecek. Blogun bir tanesi sadece yatakli servisler olacak. Acil servis blogunda acil servis üzerinde 5 tane 9 yatakli yogun bakim odamiz olacak. 10 Ameliyat salonumuza ilaveten iki lokal ameliyathanemiz olacak. Endoskopi, kolonoskopi ünitelerimiz olacak. Polikliniklerimiz bir blokta olacak. Polikliniklerimizin hepsi cepli oda seklinde düzenlenecek. Binanin içerisinin tefrisatiyla ilgili Bakanligimizin temin ettigi malzemeler var. Onlarin alim süreci devam ediyor” dedi.
Kamu Hastaneleri Birligi Genel Sekreteri Nuriye Ulu’da, geçen hafta Istanbul’da yapilan toplantida Kurum Baskani ve Insaat Daire Baskani Mehmet Demircioglu ile görüsmeleri oldugunu belirterek, “Hastanemiz biter bitmez 82. Yil’dan baslamak üzere üç binamizi da buraya tasiyacagiz. Üç binamiz birlestikten sonra hasta yatak sayisi, yada metrekare olarak kesinlikle üç binanin toplamindan çok daha büyük ve güzel hizmeti burada verecegiz. Binalarimizin tasinmasinin ardindan 82. Yil Devlet Hastanesine Agiz ve Dis Sagligi Merkezimizi tasiyacagiz. Artik biliyorsunuz bu merkez hastalarimiza yetersiz hale geldi. Bakanlikta bu tasinmaya onay verdi. Dogumeviyle ilgili olarak da güzel bir asama kaydettik. Bu binamizda bize kalmis olacak. Bu binayi da Toplum ve Ruh Sagligi Merkezi olarak degerlendirmeyi düsünüyoruz. Ana binada Belediyenin kentsel dönüsüm projesi kapsaminda Belediyeye devredilecek. Hastanemizde oda tefrisati yaptirmak isteyen hayirsever vatandaslarimiz ister dernegimize ister bize basvurarak hastanemizi gezerek istedigi odayi seçebilirler” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284