Çok Okunanlar
Karaman Yolunda Polise Ate...
Alanya Ve Öztaş Görevlerin...
Kılıçdaroğlu:“Recep ...
Evinde Ölü Bulundu...
13 Yaşındaki Çocuk İntihar...
Şehit Polisi Oğlu Selamlay...
Okul Müdürlerinin Yeri Değ...
Milli Eğitimin Acı Günü...
Bifa Çalışanları İftarda B...
Başsağlığı...
Linkler






Webmasterlar
 Sitenize Haber
 Sitenize Radyo
 Sitenize Tv
Nöb. Eczane
YUNUSEMRE ECZANESİ Cumhuriyet Park Karşısı No:5
Tel: 0338 213 10 53
GÜREL ECZANESİ Gazidükkan Mh. Atatürk Bulvarı 78.Sk. No:2
Tel: 0338 214 89 30
Hava Durumu
KARAMAN
Bugün 32oC
Yarın 31oC
Döviz
DOLAR
Alış 1.5000
Satış 1.5010
EURO
Alış 1.9290
Satış 1.9300
 Başarılı Başkan / Emine ONUR
Başarılı Başkan
   130 bin nüfuslu, küçük şirin gelişmekte olan bir il düşünün. Bu ilde yüzde kırk dokuz oyla bir Belediye başkanı seçiliyor. Bu başkan, seçileli tam 16 ay olmuş şöyle geriye dönüp baktığında kendi kendini çok başarılı bulduğuna dair demeçler veriyor. Güldüm Karamanımızın ağlanacak haline. Koltuğa oturduktan sonra başlıyor sıkıntı. Ne yazık ki başkanlar kendilerini Kaf dağında sanıyorlar bir anda.
   Bir belediye başkanı önce halktan olacak. Kendini büyük, halkı hor görmeyecek.
   Bir belediye başkanı vaat başkanı değil, icraat başkanı olmalı. Belediye demek hizmet demek, hizmetini en kısa sürede ve en ekonomik şekilde yapmak için çalışmalı. Çok konuşmak vaat vermekle, atıp tutmakla icraat olmuyor. İş yapmakla, hizmet etmekle zaten icraatlar görünür.
   Benim hayalimdeki başkan İdealist bir ruha sahip olmalı, belediye hizmetlerinde başladığı bütün işlere dört elle sarılmalı, yılgınlık, bitkinlik, umursamazlık, halkı hakir görme emareleri göstermemeli,
   Esnafı zor duruma düşürecek işletmeciliğe soyunmamalı,
   Projeleriyle kimilerini ihya ederken, kimilerini perişan etmemeli,
   Rant için gelenlere kapısını kapatmalı,
   Yolsuz ve asfaltsız mahalle koymamalı
   Çevrenin katledilmesine değil, modern yerleşime önem vermelidir
   Sayın başkan 16 ayda ne yaptı? diye sorulduğunda koca bir hiiiiiiç geliyor akla. Çevresindeki üç beş müridinin dışında kimseyi görmüyor, kimseyi dinlemiyor.
    Koltuğa oturduktan sonra başlıyor sıkıntı. Sayın Başkan, öncelikle eski dostlarını, eski tanıdıklarını ahde vefa olarak kendine akıl danesi, tuttu. O insanları danışman yaptı onlar ne derse onu uyguladı sonumu? Hüsran.
    Sağın solun yönlendirmesiyle oluşturduğu sözde ekibin ortaya koyduğu hayali, projeleri dev
   Proje olarak kamuoyuna ilan panoları aracılığıyla durmadan duyuruyor. Yutturduğunu sanıyor kimse yutmuyor efendim. 16 ay oldu o projelerden tek bir tanesinin gerçekleştiğini göremedik. Görünen yerlere, tabiri caizse makyaj yaparak görüntüyü, ektikleri üç beş çiçekle kurtarmaya çalışıp arka planı olduğu gibi bırakıyor. Belediyeler şehrin sosyal, kültür, sanat ve edebiyat dokusuna katkı sağlamak için çeşitli etkinlikler düzenlemeli. Bu tür etkinlikleri, Karaman Belediyesi sanıyorum gereksiz buluyor. Ama hakkını yemeyelim son derece kültürlü, donanımlı, Kültür ve Sosyal işlerden sorumlu Başkan yardımcımız varki durmadan proje üreterek, iki üç ayda bir sabah namazından sonra çorba dağıttırıyor. Ne etkinlik ama değil mi?
    Namus ve şerefleri üzerene söz verip, yemin eden altlarına imzalarını atan, sonrada bu yeminleri bir gurur tablosu olarak duvara asan 31 meclis üyemiz bu gidişattan memnunmu, vicdanları rahat mı? Çok merak ediyorum.
   Dil Bayramımızı bu yıl gören duyan, kutlayan oldu mu? Şehrimizin daha iyi tanıtılmasına, temiz tutulmasına, sağlık, eğitim ve ticaret başta olmak üzere kalkınmasına, gelişip güzelleşmesine katkı sağlayacak ne yapıldı 16 ayda. Sivil toplum kuruluşlarımız,yerel basınımız nerdesiniz?.Olan bitene karşı çıkan birkaç cılız sesten başka ben bir tepki göremiyorum.
   Sivil toplum kuruluşlarıyla, yerel basınıyla, esnafıyla, halkıyla bireysel değil toplumsal bir bütün olarak olumsuzluklara tepkisini gerektiği gibi ortaya koyabilen insanlar olduğumuz da sanırım o zaman Karaman yavaş yavaş kalkınmaya başlayacaktır.
   Mehmet Akif’in o güzel dizeleriyle bitirelim
   Hayır, Hayal ile Yoktur Benim Alışverişim,
   İnan ki Her Ne Demişsem Görüp Söylemişim,
   Şudur Benim Hayatta En Beğendiğim Meslek,
   Sözün Odun Gibi Olsun, Hakikat Olsun Tek.


Yazı Yorumları

 

Yazarın Güncel Yazıları
OKUNMA
YAZI BAŞLIĞI
YAZI TARİHİ
766
Başarılı Başkan 17.07.2010 19:38:23
211
Beş Yıldızlı Huzurevleri 08.07.2010 19:22:30
261
Gün Işığında Yola Koyuldum 12.06.2010 21:27:16
1225
Obama Clinton Ve Karaman 30.01.2010 17:36:09
707
Nasıl Kovuldum 16.01.2010 16:45:26
1935
TEKNOLOJİ ve 3G 08.08.2009 18:38:08
1393
Gençliğim Eyvah! 11.07.2009 17:45:53
1513
Acıdıkça Acıyor Can 30.05.2009 18:01:00
1307
Toplumca Uyuşturulduk Mu? 18.04.2009 18:05:05
1246
Hala Değişen Bir Şey Yok 05.03.2009 19:16:17
745
Kadın Ve Siyaset 21.02.2009 18:34:11
732
Sabırla İşlenen 33 Yıl 14.02.2009 18:44:14
1224
Davranış Kirliliğine “Hayır” 20.12.2008 17:31:16
Kullanıcı Adı :
Şifre :
YENİ ÜYELİK
Haber Video
Namaz Vakitleri
Flash Oyunlar
Hiç kimse başarı merdivenine elleri cebinde tırmanmamıştır.J.Keth Moorhead


 

Karaman'ın Sesi Gazete Radyo Televizyonu -

Enes İletisim Yazılım ve İnternet Hizmetleri