5 Gün Sürecek Olan Sampiyona Için Seranomi Düzenlendi

Ilimizde 2 Eylül’de baslayan Minikler Türkiye Tekvando Sampiyonasi için açilis seranomisi düzenlendi.

 5 Gün Sürecek Olan Sampiyona Için Seranomi Düzenlendi

Müsabakalarin yapildigi Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Spor Salonu'nda gerçeklesen seranomiye Ilimiz Valisi Murat Koca, Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Baskani Lütfi Elvan, Ankara Bölge Idare Mahkemesi Baskani Esat Toklu, Türkiye Tekvando Federasyonu Baskani Metin Sahin ile daire müdürleri ile davetliler ve sporcular katildi. Sporcularin salona mehter marsi ile girmesinin ardindan saygi durusunda bulunularak Istiklal Marsi okundu. Türkiye Tekvando Federasyonu Baskani Metin Sahin burada yaptigi konusmada, “Tekvando sporu bir ahlak sporudur.  Bu sporun en büyük özelligi iyi insan olma projesi içindedir. Tekvando’da 2012 Londra Olimpiyatlarinda sizlerin agabeyleri çok büyük basarilar elde etti. Onlar Türk milletinin bagrindan çikip Londra’da Istiklal Marsi’ni okuttu ve Türk Bayragini göndere çektirdi. Sizlerde bugünkü çalismalarinizla bundan 3 yil sonra neden basaramayacaksiniz. Onun için çalismayi hiçbir zaman birakmayacaksiniz. Çünkü büyük basarilar küçük adimlarla baslar. Sizlerin içerisinden gelecekte çok büyük basarili sporcularin çikacagindan eminim” dedi.

Milletvekili Lütfi Elvan’da konusmasinda bu büyük organizasyona spor salonunu ve tesislerini açan Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesine tesekkür etti.
Son olarak konusan Vali Murat Koca ise Karaman’da “Taekwondo bransinda ilk kez bu büyüklükte bir organizasyon yapilmaktadir. Böyle bir organizasyona ev sahipligi yapmaktan gurur duymaktayiz. Siz degerli konuklarimizin turnuva boyunca ilimizden memnun kalacaginizi umuyor ve belleklerinizde Karaman’la ilgili iyi bir hatira birakabilmeyi ümit ediyoruz. Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Spor Salonu’nda gerçeklestirilmekte olan Taekwondo Minikler Türkiye Sampiyonasina 68 ilden bayan ve erkek olmak üzere toplam bin 930 sporcu katilmaktadir. Hakem, antrenör, idareci olarak yaklasik 350 kisi ve teknik ekip ile sporcularin ailelerini de göz önünde bulundurdugumuz da yaklasik 3 bin kisi ilimizin misafiridir” diyerek sporculara müsabakalarinda basarilar diledi.
Yapilan konusmalarin ardindan Türkiye Tekvando Federasyonu Baskani Metin Sahin, Vali Murat Koca, basta olmak üzere sampiyonaya destek olanlara kisi ve kuruluslara birer tesekkür plaketi verdi. Seranominin sonunda ise dün kiz ve erkeklerde yapilan müsabakalar sonunda sikletlerinde dereceye giren sporculara madalyalari ve hediyeleri Vali Murat Koca ile protokol üyeleri tarafindan verildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284