Antrenörler Engelleri Bu Projeyle Asacak

Spor Genel Müdürlügü koordinesinde hayata geçirilen `Antrenörlerimiz Engelleri Asiyor` projesine isbirligi protokolü imzalandi.

 Antrenörler Engelleri Bu Projeyle Asacak

 

Gençlik ve Spor Bakanligi bünyesinde, Spor Genel Müdürlügü koordinesinde hayata geçirilen 'Antrenörlerimiz Engelleri Asiyor' projesi isbirligi protokolü, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ve Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Baskani Demirhan Serefhan'in katilimiyla imzalandi.
Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Bakanlik Merkez Binasi'nda gerçeklestirilen imza töreninde yaptigi açiklamada, son 10 yilda Türkiye'nin her alanda büyümesine paralel olarak spor alaninda da büyük gelisme kaydedildigini belirtti.
"ENGELLI VATANDASLARIMIZI SPORA YÖNELTECEGIZ"
2012 ve 2013 yillarinda gerek Paralimpik Oyunlari'nda gerekse de Dünya ve Avrupa Sampiyonalari'nda alinan madalyalarin kendilerini daha da motive ettigini vurgulayan Genel Müdür Baykan, "Ülkemizdeki engelli vatandaslarimizin sayisina baktigimizda 33 bin lisansli sporcu sayisi çok az. Engelli vatandaslarimizi evlerinden çikarmak ve onlari spor alanlarina çekmek bizim en büyük görevlerimizden birisidir. Geçtigimiz yil, engellilere yönelik faaliyet yapan spor kulüplerine 2 milyon TL'ye yakin destek sagladik" ifadelerini kullandi.
Törene, Genel Müdür Baykan ve Federasyon Baskani Serefhan'in yani sira Görme Engelliler Spor Federasyonu Baskani Abdullah Çetin, Isitme Engelliler Spor Federasyonu Baskani Osman Arslan ve Özel Sporcular Spor Federasyonu Baskani Birol Aydin katildi.
PROJE NELERI KAPSIYOR?
Proje kapsaminda engelli bireylerin sosyal yasama bagimsiz erisiminin saglanmasi, kaliteli yasamlarinin desteklenmesi ve engelli bireylerin fiziksel kapasitesini artirilmasina katkida bulunacak 81 ilin Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügü'nde 1774 kadrolu antrenör için muhtelif illerde üniversiteler, ilgili federasyonlar ile isbirligi halinde 1. Kademe Yardimci Antrenör egitim kursu gerçeklestirilecek.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284