Badmintoncular Bilimsel Testten Geçti

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügü bünyesinde egitim gören minik badmintoncular Uzman Fatih Yüksel esliginde bilimsel testten geçtiler.

Badmintoncular Bilimsel Testten Geçti

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügü bünyesinde görev yapan Badminton antrenörü Vural Kamiloglu, genç sporcularimizin Uzman Fatih Yüksel’in baskanliginda bes farkli yetenek testinden geçtiklerini belirtti. Yapilan testlerde minik sporcularin kas yapisi, vücut, su, protein, kemik durumu ve performans grafiklerinin ölçüldügünü ifade eden Kamiloglu, söyle konustu:
Bu uygulama 6 ay sonra tekrar yapilacak. Sporcularimiz test sonuçlarina göre, antrenman ve beslenmeleri programina alinacak. Test sonuçlarina göre, sporcularimiz üzerinde ayri ayri beslenme haritasi, yas guruplarina göre antrenman programlari yapilacak. Bu teste tabi olan sporcular sürekli olarak gözlem altinda tutularak gelisimleri sürekli olarak izlenecek.
Teste sporcularin yani sira velilerinde ilgisinin büyük oldugunu belirten Kamiloglu, “Ailelerin ilgisi bizleri çok mutlu ediyor. Antrenmanlara gelip çocugunun nasil antrenman yaptigini görmesi bizi daha da motive ediyor. Velilerin ilgi ve alaka göstermesi bizim dogru yolda oldugumuzu gösteriyor. Antrenörlerimiz Fatih Sükrü Kaya ve Elif Özaraci nezaretinde Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügü spor tesislerinde belirli gün ve belirli saatlerde yas gruplari halinde çalismalarimizi sürdürüyoruz. Sporcularimiza düzenlenen badminton müsabakalarina götürerek mücadele ettirecegiz ve sporcularimiza maç yapma aliskanligi kazandiracagiz” diye konustu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284