Basketbol Aday Hakemlere Yönelik Eğitimler Devam Ediyor

Karaman’da, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Basketbol İl Temsilciliği tarafından basketbol aday hakemlere yönelik düzenlenen eğitimler devam ediyor.

Basketbol Aday Hakemlere Yönelik Eğitimler Devam Ediyor

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen eğitim kapsamında il içi müsabakalarda görev yapacak basketbol aday hakemlere yönelik eğitimler devam ediyor. 25 aday hakemin katıldığı toplantıda ulusal basketbol hakemi Aydın Çertel tarafından aday hakemlere yeni sezon öncesi kurallar hakkında bilgiler verildi.

Eğitimlerin aday hakemlerin kendilerini geliştirmesi ve kurallara hakim olması konusunda oldukça faydalı olduğunu belirten Çertel, “20-22 Ekim tarihleri arasında ilimizde düzenlenen basketbol aday hakem kursuna 85 kursiyer katılarak sertifikalarına kavuştu. Bu iş sadece belgeyi almakla olmuyor. Bizde basketbol il temsilciliği olarak aday hakemlerimizi yeni sezona hazırlamak amacıyla her hafta düzenlediğimiz eğitimlerle uygulamalı ve teorik bilgilerle arkadaşlarımızı daha çok donanımlı hale getirmek istiyoruz. Şuanda üçüncü eğitim programımızı gerçekleştiriyoruz ve hakemlerimiz gerçek anlamda iyi bir yol kat etti. Eğitimlerimiz her ay düzenli bir şekilde devam edecek” diye konuştu.

Eğitime, il basketbol tertip kurulu üyesi Coşkun Beyaz, ulusal basketbol hakemi Aydın Çertel, il basketbol hakemi Onur Turan ve basketbol aday hakemleri katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284