Bir Günlügüne Arabalarina Veda Edip, Bisiklet Kullandilar

16-22 Eylül tarihleri arasinda kutlanan Avrupa Hareketlilik haftasi nedeniyle ilimizde Temiz Havada Senin Hareketin sloganiyla Pazar günü bisiklet turu düzenlendi.

Bir Günlügüne Arabalarina Veda Edip, Bisiklet Kullandilar

Kemal Kaynas Stadyumu’ndan baslayan Molla Fenari-Ismet Pasa, 1. Istasyon Caddeleri güzergahindan tekrar Kemal Kaynas Stadyumu önünde sona eren bisiklet turuna 150’ye yakin Karamanli katildi.

Çevre ve Sehircilik Il Müdürü Hüsamettin Bayram yaptigi konusmada, “Hareketlilik kapsaminda; egzoz gazindan, gürültü kirliliginden, trafik sikisikligindan, stresten uzak temiz bir havada insanlarimizin toplu tasima araçlarini ve bisiklet kullanimini özendirmek, ulasim hatlarinda yaya ve bisiklet yollarina genis yer vermek, insan sagligina ve ülke ekonomisine katkida bulunmak, kentsel yasam kalitesinin iyilestirilmesi amaçlanmaktadir” dedi.
Bisiklet Il Temsilcisi Baris Ünlü ise Çevre ve Sehircilik Bakanligi ile Türkiye Bisikletliler Dernegi’nce Türkiye genelinde ortaklasa düzenlenen etkinlik kapsaminda ilimizdeki bisiklet turuna destek veren Karaman Ekstrem Bisiklet ve Doga Sporlari Spor Kulübü Dernegi ile her türlü emniyet tedbirini aldiran Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez’e tesekkür ederek, “Bisiklet sporu insan sagligi açisindan büyük faydalar kazandirmaktadir. Bunun yaninda çevre ile dost olmasi, büyük sehirlerde alternatif ulasim araci olmasi nedeni ile vazgeçilmez bir araçtir. karaman ilinde son yillarda bisiklete olan ilgi giderek artmaktadir. bisiklet il temsilciligi olarak bu gelisimi olumlu buluyor ve destekliyoruz. Yasi ne olursa olsun karamanli hemsehrilerimizi bisiklet kullanmaya davet ediyoruz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284