Ermenek’te Süper Çocuklar Atletizm Festivali’nde Buluştu

Ermenek’te Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen Çocuk Atletizm Festivali 120 sporcunun katılımı ile tamamlandı.

Ermenek’te Süper Çocuklar Atletizm Festivali’nde Buluştu

Karaman’ın Ermenek ilçesinde atletizm branşına yönelik faaliyetler aralıksız devam ediyor. Okul sporları ve federasyon faaliyetlerinde elde edilen başarıların ardından ilçede büyük bir ivme kazanan atletizm branşına ilgi her geçen gün artıyor.

Ermenek Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından 5-12 yaş arası çocuklara yönelik düzenlenen Çocuk Atletizm Festivali ilçede yer alan yaklaşık 120 sporcunun katılımıyla tamamlandı. Cumhuriyet Ortaokulu bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında sporcular 4 çocuk atletizm oyununun yanı sıra formula1 sürat koşusu, engelli bayrak yarışı, sek sek sıçrama yarışı ve mendil kapmaca kategorilerinde kıyasıya yarıştı. Sporcuların yarışlarda gösterdiği performans ve mücadele ise festivalde renkli görüntülere sahne oldu.

Festivalde ayrıca Ermenek’te yetişen milli sporcu Derya Ateşli ve atletizm branşından birçok başarılı sonuca imza atan Ramazan Köktaş, atletizmle ilgili sporcularla kısa bir söyleşi gerçekleştirerek atletizmin önemi hakkında sporculara bilgi verdiler.

Festivalde konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü İsmet Kırındı, “İlçemizin süper çocuklarına yönelik yapılan spor organizasyonlarında yeni yeteneklerin keşfedilmesi ve onların başarılı bir geleceğe adım atması için çalışmalarımıza aralıksız bir şekilde devam ediyoruz. Çünkü geleceğimizin teminatı çocuklarımızın spor ahlakı ile yetişmesine çok önem veriyoruz" ifadelerine yer verdi.

Festivalde sporcuları yalnız bırakmayarak destek olan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Tefek ise, “Çocuklarımızın yaz tatilinde böyle güzel organizasyona katılmaları, eğlenmeleri ve mutlu olmaları bizleri de mutlu ediyor. Yeni sezon da Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ile birlikte daha güzel çalışmalar, projeler ve yarışmalar yapacağız” diye konuştu.

Atletizm antrenörü Melihşah Katman’da, “Yaklaşık 2 yıldır Ermenek’te görev yapmaktayım. İlçemizin süper çocukları ile gurur duyuyorum. İlçemizde çocuklarımıza atletizm sporunu tanıtmak ve sevdirmek adına yaptığımız çalışmalara katılımın günden güne artması doğru yolda olduğumuzu göstermektedir. Çocuklarımıza oyun yöntemiyle verdiğimiz çalışmalarda amacımız ise onların motorsal yeteneklerini kendi ölçülerinde geliştirmelerini sağlamaktır. Sporcularımızı sürekli rekabet ortamına hazırlayan etkinliklerden olabildiğince kaçınıyoruz. O tarz etkinlikler yerine oyun ihtiyaçlarını karşılayacak ve spor kültürünü almalarını sağlayan etkinliklere öncelik veriyoruz. Çocuklarını harekete geçiren ve sportif faaliyetlere gönderen ailelerimize de ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284