Gençlik Hizmetleri Ve Spor Il Müdürü Aydogdu: “Sporda Bu Yil Karaman Daha Genis Kitlelere Hitap Edecek”

Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürü Kasim Aydogdu 2011 yili degerlendirmesini yaparak 2012 yili hedeflerini açikladi.

Gençlik Hizmetleri Ve Spor Il Müdürü Aydogdu: “Sporda Bu Yil Karaman Daha Genis Kitlelere Hitap Edecek”
Aydogdu, 2012 yili Ocak ayi itibariyle toplamda 12 bin 367 lisansli sporcu sayisinin mevcut oldugunu, 2012 yili sonu itibariyle de bu sayiyi 15.000’in üzerine çikarmayi hedeflediklerini dile getirdi. 2011 yilinda 12 bransta 38 il içi faaliyetin yapildigini, 2012 yilinda faal brans sayisinin arttirilarak il içi faaliyetlerin daha genis kitlelere hitap edecek sekilde planlandigini söyledi.
Göreve geldigi günden bu zamana kadar geçen sürede 3 tane Okul Spor Kulübünün kuruldugunu, 2 tane spor kulübünün de kurulma asamasinda oldugunu ifade eden Aydogdu, Okul Spor Kulüplerine ve Spor Kulüplerine büyük destek verdiklerini belirterek, “Sporcu sayilarindaki, müsabakalara katilan kulüp ve faal kulüp sayilarindaki artis Karamandaki spora verdigimiz destegin açik bir göstergesidir.”dedi.
Günümüzde en önemli reklam araçlarindan birisi olan sporun, ilimizin isminin ulusal bazda duyurulmasinda ve tanitiminda çok büyük bir etkisinin oldugunu söyledi. “Bunun en güzel örnegi olarak Judo’da elde ettigimiz basariyi gösterebiliriz diye sözlerine devam eden Aydogdu, Karaman Judo Bayan Takiminin Ümitler Lige Terfi Müsabakalarinda birçok büyük ilin arasindan 2. Lige yükselip takim halinde ikinci oldugumuzu, ayni zamanda Güres takimimizin da Güres birinci ligine yükseldigini ve en son olarak da ülkemizde büyük yanki uyandiran Boks bransinda kazanilan Türkiye Sampiyonasi, Genç Bayanlar kategorisinde Türkiye Boks Sampiyonlugunu elde etmemizin ülke genelinde ilimizin isminin duyurulmasini sagladigini sözlerine ekledi.
Aydogdu, “Sporcu istatistiklerimize göre; 31 Aralik 2011 tarihine kadar Okul Spor Kulüplerinde 3.666 faal sporcumuz varken 2012 Ocak ayinin 2. Yarisina girdigimiz su günlerde 840 kiz, 1.460 Erkek olmak üzere Okul Sporlari sporcu sayisina ulasilmistir. 2012 yili Aralik ayi hedefimiz 5.000’nin üzerinde sporcuya ulasmak olacaktir. Kulüp bünyesindeki sporcu sayilarimizda ise 31 Aralik 2011 tarihi itibari ile sporcu sayimiz 10.931 iken,   bu sayi 2012 Ocak ayi itibariyle 11.978’e, Özerk Sporcu sayilarimiz Aralik 2011 tarihinde toplamda 1.436 iken, 2012 Ocak ayinda sayi 864 faal sporcu sayisina ulasmistir. Yilsonuna kadar hedeflerimiz arasinda lisansli sporcu sayimizi 15.000’e, faal sporcu sayisini 1.600’e ve Özerk Sporcu sayisini da 1.800’e çikarmayi hedeflemekteyiz. Sayisal verilerdeki bütün sporculari aktif olarak spora yönlendirmeyi planlamaktayiz. Bütün birimlerimizle vizyonumuzu bu dogrultuda sekillendirerek personelimizle hedeflerimize ulasmak için mesai kavrami gözetmeksizin halkimiza hizmet vermeye devam etmekteyiz” diye konustu.
Ilimizin mevcut tesislerinin planlarimiz gerçeklestirebilmek için yeterli olmadigini, daha büyük hedeflerimiz için daha kapsamli ve genis tesislere ihtiyacimiz oldugunu söyleyen Aydogdu, yeni açilan otellerle birlikte ilimizde konaklama probleminin bir nebze giderildigini, 2012 yili içerisinde yapilmasi planlanan 300 m2’lik 2 tane antrenman salonunun yapilacagini, Yunus Kent Futbol sahamizin Suni Çim Yapilmasi için bütün prosedürlerin tamamlanmis olup, ligin bitmesine müteakip insaatinin baslayacak oldugu, ayni sekilde Ermenek’teki Toprak sahanin suni çim yapilacagi ve tribünlerinin iyilestirilecegi söyledi. Ek olarak 2012 yili içerisinde ilimize yeni bir Gençlik Merkezi binasinin yapilacagi, Bakanliktan gerekli iznin alindigi ve Genel Müdürlük tarafindan da bütçenin ayrildigini da sözlerine ekledi.
Bunlarin disinda Ermenek ilçemizde bir Güres Kamp Egitim Merkezi yapilabilmesi için personelimizin fizibilite çalismalarini sürdürdügünü ayni zamanda Lale Köyü civarina Atletizm Kamp Egitim Merkezi için arastirmalarin basladigini söyleyen Aydogdu, “Çalismalarimiz arasinda ilimize bir Izcilik Egitim Tesisi kazandirmayi ve Bozdag Kayak Tesislerinin Slalom Pistinin uzatilarak tesisin iyilestirilmesi 2012 yili temel hedeflerimiz arasinda bulunmaktadir” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284