Gençlik Kulübü Derneği’nden ERASMUS Projesi

İlimiz Gençlik Kulübü Derneği “Spor Sayesinde Kendinizi Keşfedin” isimli Erasmus Avrupa Gönüllü Hizmet projesi nedeniyle Fransa’nın başkenti Paris şehrinde faaliyet gösteren proje ortakları Parcours Le Monde- IDF üyelerini konuk etti.

Gençlik Kulübü Derneği’nden ERASMUS Projesi

Konuya ilişkin dernek tarafından yapılan açıklamada “Parcours Le Monde- IDF isimli kurumla ortaklık sonucu hazırlanan “Spor Sayesinde Kendinizi Keşfedin” isimli Erasmus Avrupa Gönüllü Hizmeti projemiz kabul edilmiştir. Paris’teki ortak kuruluşun proje sorumlusu olan Severine Cornet, ilgili projenin sözleşmesi ve hazırlık toplantısı için 24 Ekim tarihinde ilimize gelmiştir. İlk gün imzalanan sözleşme ve proje ile ilgili alınan önemli kararlardan sonra, üniversitemiz Erasmus Koordinatörlüğüne, bünyemizde faaliyet gösteren diğer Spor Kulüplerinin temsilcilerine ve çalışma alanlarına ziyaret düzenlenmiştir. 26 Ekim günü, ilimizin tarihi ve kültürel yerlerine, tanıtım ve turizme katkı sağlamak amacıyla gezi düzenlenmiştir. Paris’teki ortak kuruluşun proje sorumlusu olan Severine Cornet, 27 Ekim tarihi itibariyle ilimizden ayrılarak ülkesine dönmüştür. 20 Şubat- 20 Haziran 2018 aylarında Paris’ten, 4 farklı branşta 4 farklı gönüllü uzman antrenör gelerek, Karaman Gençlik Kulübü Derneği bünyesindeki spor kulüpleri ve antrenörleriyle 4 ay boyunca gönüllü çalışmalar yapacaklardır. Projenin amacı; dezavantajlı gençlerin spor yolu ile topluma kazandırılabilmesi, Erasmus Programının yaygınlaştırılması, gençlere gönüllülük bilincinin kazandırılması, ilimizde faaliyet gösterdiğimiz spor branşlarının daha kaliteli ve sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi, karşılıklı deneyim paylaşımı için ortam sağlanması, kültürel öğrenme ve ilimizin uluslararası olarak tanıtılmasıdır” denildi.

Karaman’da çok güzel 2 gün geçirdiğini belirten yurt dışı proje sorumlusu Severine Cornet “Proje ile alakalı çalışmalarımız dışında buradaki tarihi yerleri gezdik. Çok harika bir deneyimdi ve bu kadar harika tarihi yerlerin bir arada olması beni çok etkiledi. Hayatımda bu kadar harika tarihi mekânlar hiç görmemiştim. Benim için muhteşem bir deneyim oldu. Gönüllü antrenörlerimiz eminim ki burayı çok beğenecektir. Ayrıca Karaman Gençlik Kulübü Derneği ve bünyesinde faaliyet gösteren diğer Spor Kulüpleri temsilcileriyle çalışarak, kendilerine çok şeyler katacaklardır ve kendilerini ilgili alanda geliştireceklerdir. Bana ev sahipliği yapan proje ortağımız Karaman Gençlik Kulübü Derneği yetkilileri Ayşe Yağmur Süzer ve A.Rahim Dinçer’e teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284