Judo’da Yetenekli Sporcular Okullarda Keşfediliyor

Karaman’da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından okullarda uygulanan sportif yetenek tarama çalışmaları devam ediyor.

Judo’da Yetenekli Sporcular Okullarda Keşfediliyor

Karaman’da judo alt yapısına yeni yetenekler kazandırmak amacıyla, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü judo antrenörleri Ahmet Ömre Türe ve Fadim Sarvan Çakmak tarafından okullarda yürütülen sportif yetenek tarama testleri devam ediyor. Yetenek tarama testleri kapsamında merkez Siyahser ve Zübeyde Hanım İlkokulunda yapılan çalışmalara yaklaşık 98 sporcu katıldı.

Sportif yetenek tarama testlerinin farklı okullarda devam edeceğini belirten judo antrenörü Türe,” Karaman’da judo adına sağlam bir alt yapı oluşturmayı hedefliyoruz. Bu hedef doğrultusunda amacımız, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı okullarda yaptığımız testlerle yeni yetenekleri judoya kazandırmak. Son olarak merkeze bağlı iki okulumuzda 98 öğrenci üzerinde yaptığımız testler sonucunda yetenekli gördüğümüz 38 öğrencimizle haftada iki gün çalışmalara devam ediyoruz. Diğer öğrencilerimizi ise yetenekleri doğrultusunda farklı spor branşlarına yönlendiriyoruz” dedi.

Yetenekli Sporcular Keşfedilecek

Sportif yetenek tarama testlerinin tüm illerde devam ettiğini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık,” Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan İş Birliği Protokolü kapsamında Karaman’da sportif yetenek tarama testlerine aralıksız devam ediyoruz. Projedeki amacımız Türk sporundaki başarıları daha üst noktalara çıkarabilmek adına yetenekli gençlerimizi tespit etmek ve onları geleceğe hazırlamaktır. Özellikle çok yetenekli olduğu halde keşfedilmemiş gençlerimizi ortaya çıkararak, bu sporcuların içerisinden ülkemizi, milletimizi en iyi şekilde temsil edecek şampiyonlar yetiştirmek istiyoruz.

Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2017, 17:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284