Karaman, Milli Takımlara Sporcu Vermeye Devam Ediyor

Danimarka’nın Herning kentinin ev sahipliğinde gerçekleşen Avrupa Yol Bisikleti Şampiyonası’nda milli takım kadrosuna 1 antrenör ve 1 sporcu veren Karaman’da bisikletteki yükseliş devam ediyor.

Karaman, Milli Takımlara Sporcu Vermeye Devam Ediyor

2-6 Ağustos tarihleri arasında Avrupa’nın en iyilerinin belirlendiği Avrupa Yol Bisikleti Şampiyonası’nda Türkiye adına genç kadınlarda mücadele eden Karamanlı milli bisikletçi Fatma Sezer, zamana karşı yapılan yarışları 34’üncü sırada tamamlarken, yol yarışlarında ise 57’inci sırada yer aldı. Kadın milli takım antrenörlüğünde ise yine Karaman’dan milli takım bisiklet antrenörü Barış Ünlü görev aldı.

Fatma Sezer’in başarılı bir yarış çıkardığını belirten Ünlü, “Türki’ye yarışmalara genç bayanlar kategorisine iki sporcu ile katıldı. Milli takım kadrosunda iki sporcudan bir tanesinin Karaman’dan olması gurur verici bir tablo. Milli takımlara bisiklette Karaman ilinin katkısı yüzde ellinin altına inmiyor. Karaman Ekstrem Bisiklet ve Doğa Sporları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği bisiklet sporcusu Fatma Sezer iddialı katıldığı Avrupa Şampiyonası yarışlarında çok başarılı bir şekilde yarıştı. Yarışların yüksek tempoda geçmesi ve yoğun yağmur yağışı sporcumuzu etkilemedi. Toplu finish beklenilen yarışlarda sporcularımız ellerinden gelenin en iyisini yaparak güzel bir yarışa imza attılar. Ancak yarışın son 7. Kilometresinde meydana gelen kazaya sporcumuz Fatma Sezer’de karıştı. Düşmenin hemen ardından toparlanan sporcumuz gruba yetişmesi mücadelesi vererek arayı kapattı fakat finish yapmaya yeterli olmadı. Ülkemizi genç bayanlar kategorisinde temsil eden sporcumuz Fatma Sezer zamana karşı yapılan yarışları 34’üncü sırada tamamlarken, yol yarışlarında ise 57’inci sırada yer aldı. Bir diğer sporcumuz Keziban Koyun ise zamana karşı yarışlarda 33’üncü sırada yer alırken, yol yarışlarını ise 67’inci sırada tamamladı. Milli forma altında ülkemizi en iyi şekilde temsil eden sporcularımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Milli Takıma Sporcu Vermeye Devam Ediyoruz”

Karaman’ın bisiklette büyük bir ivme yakaladığını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, bisiklet milli takımına sporcu vermeye devam edeceklerini belirtti. Son yapılan yarışlarda bisiklet milli takımında Karamanlı antrenör ve sporcularında yer almasından dolayı mutlu olduklarını belirten Kısacık, sözlerine şöyle devam etti:

“Macaristan’ın Györ kentinde düzenlenen Avrupa Gençlik Olimpik Yaz Festivali’nde Yıldız Bayan Bisiklet kategorisinde Türkiye’yi ilimizden bir antrenör ve iki sporcumuz temsil etti. Yine Avrupa Yol Bisikleti Şampiyonasın bir antrenör ve bir sporcumuzla bisiklet milli takımımıza katkımız oldu. Böyle bir tablo ilimiz ve bizler için gerçek anlamda gurur verici bir durum. İnşallah alttan gelen sporcularımızla birlikte bu gururu yaşamaya devam edeceğiz. Özellikle antrenörlerimizin bu başarıda çok büyük etkisi var. Bir çok alanda fedakarlık ederek sporcularımızı en iyi şekilde çalıştırarak yarışmalara hazırlıyorlar. Yani sporcu için antrenör her şey demek. Bisiklet ve diğer branşlarımızla elde ettiğimiz başarılarla ilimizin adını en iyi şekilde duyurmaya devam edeceğiz. Çünkü Karaman bunu sonuna kadar hak ediyor. Çok yetenekli bir genç nesil var. Bunu görmezden gelemeyiz. Tüm çalışmalarımız ve yatırımlarımız geleceğimizin teminatı evlatlarımız için” dedi.

Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2017, 12:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284