Karaman’da Analig Tekvando Söleni Sona Erdi

Türkiye genelinde yildiz sporcularin ortaya çikarilmasi için Gençlik Spor Bakanligi tarafindan hayata geçirilen Anadolu Yildizlar Ligi Tekvando yari final müsabakalari Kazim Karabekir Spor Salonu’nda yapilan final müsabakalarinin ardindan sona erdi.

Karaman’da Analig Tekvando Söleni Sona Erdi

Karaman’in ev sahipligini yaptigi Anadolu Yildizlar Ligi Tekvando yari final müsabakalari, Karamanli sporcularinin da yer aldigi Adana, Antalya, Aksaray, Burdur, Isparta, Kayseri, Konya, Mersin, Nigde, Sivas, Hatay, Kirsehir, Nevsehir ve Osmaniye illerinden 12’si erkek, 11’i bayan takimi olmak üzere toplam 205 sporcunun katilimi ile tamamlandi. 27 Subat-01 Mart tarihleri arasinda Kazim Karabekir Spor Salonu’nda 3 gün boyunca devam eden, hüznün ve sevincin bir arada yasandigi yari final müsabakalari renkli görüntülere sahne oldu. Sporcularin üç gün boyunca devam eden müsabakalarda sergilemis olduklari centilmence hareketler müsabakalari izlemeye gelen sporseverlerce takdir topladi. Müsabakalara hem erkekler, hem de bayanlar kategorisinde mücadele eden Karamanli sporcular zorlu ve çekismeli geçen maçlarin ardindan yildiz bayanlar kategorisinde 33 kiloda Zeynep Dogan 1.’lik, 41 kiloda Berna Akbulut 1.’lik, 55 kiloda Senem Bacaksiz 2.’lik, 29 kiloda Zehra Yilmaz 3.’lük, 47 kiloda Ayse Naz Sarvan 3.’lük, 44 kiloda Fatma Nur Sönmez 3.’lük ederken, yildiz erkekler kategorisinde ise 33 kiloda Samet Çelik 1.’lik, 61 kiloda Tunahan Kozan 2.’lik elde eden sporcular oldu.
Müsabakalar sonunda açiklamada bulunan Spor Il Müdürü Hayati Kisacik, "Türk sporu için çok önemsenen bir organizasyona ev sahipligi yapmaktan dolayi duydugumuz memnuniyeti dile getirmek istiyorum. Sizin gibi yetenekli ve degerli sporcularin içinden çok iyi yildizlar çikacak ve ileride ülkemizi uluslararasi arenada en güzel sekilde temsil edeceginize yürekten inaniyorum. Ayrica üç gün süren müsabakalar boyunca sergilemis oldugunuz centilmence ve sportmence hareketlerinizden dolayi tesekkür ediyorum. Sizleri tekrar ilimizde agirlamaktan dolayi duydugumuz mutlulugu belirterek, tüm sporcu, antrenör ve idarecilerimize basarilar diliyor, böylesine güzel bir turnuvanin gerçeklesmesinde emegi geçen herkese tesekkür ediyorum’’ seklinde konustu.
Müsabakalar sonunda dereceye giren takimlara kupa ve madalyalari, Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürü Hayati Kisacik, Sube Müdürleri Aslan Yildiz ve Vedat Akyar, Karaman Belediyesi Özel Kalem Müdürü Duran Kabaagaç, Tekvando Federasyon temsilcisi Mehmet Çeken, Merkez Hakem Kurulu Baskani Aydin Akpinar, tekvando il temsilcisi Ali Can ve Uluslararasi tekvando hakemleri tarafindan verildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284