Karaman’da Hemsball 1. Kademe Antrenörlük Kursu Açiliyor

Karaman’da her yastan insanin oynayabilecegi zevkli ve eglenceli bir spor dali olan Hemsball bransi ile ilgili faaliyetlerin baslatilmasi planlaniyor. Bu faaliyetler dogrultusunda yeterli sayiya ulasilmasi durumunda Hemsball 1.Kademe Antrenörlük kursu açilacak.

 Karaman’da Hemsball 1. Kademe Antrenörlük Kursu Açiliyor

Açilmasi düsünülen kursa katilim ile ilgili yeterli sayi olusturuldugu takdirde Karaman’da Hemsball 1. Kademe Antrenörlük kursu açilacak. Kursa katilmak isteyenlerin Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügüne dilekçe ile basvurmalari gerekiyor.

Iletisim:
Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügü / Spor Servisi Birimi
Tel: 0338 213 16 61 - Dahili: 7715-7720
Hemsball Nedir?
Hemsball, her yastan insanin oynayabilecegi zevkli ve eglenceli yeni bir spor dalidir. Kapali ve açik alanlarda rahatlikla oynanabilir. Hemsball oynarken, topu tutabilmek ve servis atabilmek için mükemmel el-göz-ayak koordinasyonuna, yüksek odaklanma ve konsantrasyona, sahip olmak gerekir. Yeni Sporun ismi asagida belirtildigi gibi oyun esnasinda ortaya konan performansin bas harflerinin birlesmesi sonucunda dogmustur.
H = Hand (el),
E = Energy (enerji),
M = Move (hareket, hamle),
S = Stability (denge,istikrar),
BALL = (top)
Oyunun amaci, Hemsball topunu yerde bulunan Hemsball hedef tahtasi üzerindeki Hemsball çemberinin içine, çembere çarptirtmadan göndererek rakip oyuncu ve ‘’oyuncularin’’ alanina yere degmesini saglamak ve rakip oyuncu ‘’oyuncularin’’ ayni amaca ulasmasini önlemektir. Oyun ve ‘’oyuncularin’’ rakip alana gönderirken topu ayak bastiklari tablalar dahil her türlü tutma haklari vardir.
Top oyuna kura atisi yapilarak baslanir kurayi kaybeden oyuncu servis atisini yapar. Servisi atan oyuncu topu çemberin içine atarak rakip alana gönderir. Sayi sistemi, topun çember içine degmesi, disari gitmesi veya bir oyuncunun hata yapmasina kadar devam eder. Sayi kazanan oyuncu servis atma hakki kazanir. (Spor Servisi)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284