Karaman’da “Sokakta Satranç Var” Projesi Başlıyor

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Satranç İl Temsilciliği 2015-2016 yılı faaliyet programında yer alan ve bu yıl ikincisi düzenlenecek olan “Sokakta Satranç Var” projesi, 11-18 Eylül 2016 tarihleri arasında satranç severlerle buluşacak.

Karaman’da “Sokakta Satranç Var” Projesi Başlıyor
Türkiye Satranç Federasyonu tarafından “Doğru hamleler yapan bir gençlik için satrancı sokaklara, parklara ve meydanlara taşıyoruz” sloganı ile her yıl okullar açılmadan düzenlenen "Sokakta Satranç Var” projesi 11 Eylül 2016 tarihinde Karaman sokaklarında başlıyor. Hem okul sezonu başlarken ülke genelinde satrancı daha görünür hale getirmeyi hem de birçok ülkede olduğu gibi Türkiye’de de satranç parklarının yapılmasını sağlamayı amaçlayan proje çerçevesinde tüm sporcular, antrenörler, hakemler ve vatandaş bu tarihler arasında sokaklarda satranç oynama imkanı bulacak.
Karaman’da 11 Eylül Pazar günü saat 11.00’de başlayacak turnuva Atatürk Parkı, Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Parkı, KMÜ bahçesi, Devlet Hastanesi Bahçesi, 1. Toki – 2. Toki Bahçeleri, Cambaz Kadı Parkı, Kuğulu Park, Piri Reis Parkı, Alparslan Türkeş Parkı ve Belediye Hizmet Binası Parkı gibi alanlarda eş zamanlı olarak başlayacak. Yarışma sonunda katılımcılara Karaman Satranç İl Temsilciliği tarafından satranç takımı hediye edilecek.
Konu hakkında açıklamada bulunan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, "Bu yıl ikincisi düzenlenecek etkinlikte katılımın üst düzeyde olacağını tahmin ediyorum. Proje kapsamında yapılacak bir güzel uygulamada satranç severlerin çektikleri fotoğrafları il temsilciliğine ulaştırmaları halinde fotoğrafların sosyal medya hesaplarında yayınlanacak olmasıdır. Tüm halkımızı bu anlamlı projeye davet ediyoruz” diye konuştu.


 

Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2016, 17:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284