Karaman’da Sutopu 1. Kademe Antrenör Kursu Başladı

Sutopu Federasyonu’nun faaliyet programında yer alan “Sutopu 1. Kademe Antrenör Kursu” Karaman’da başladı.

Karaman’da Sutopu 1. Kademe Antrenör Kursu Başladı

Türkiye Sutopu Federasyonu ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Sutopu il temsilciliğinin organize ettiği Sutopu 1. Kademe Antrenör Kursu’nun açılışı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü binasında gerçekleştirildi. 

Karaman’da böyle bir kursun açılmasından dolayı mutlu olduklarını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, “Karaman’da spor faaliyetlerini canlandırmak adına tüm federasyon başkanları ve yöneticilerimizle iyi ilişkilerdeyiz. İlimizde hakem ve antrenörlük kurslarının açılması branşlardaki eksikliklerin giderilmesi açısında oldukça yararlı. Karaman’da da sutopu takımı ile ilgili çalışmalarımız var. İyi bir takım kurup Karaman’da da bu sporu canlandırmak istiyoruz. Şuan ki kursumuza farklı illerden 31 kursiyerin katılım göstermesi oldukça sevindirici. Kursa katılan arkadaşlarımıza başarılar diliyor, kursun açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Türkiye Sutopu Federasyonu kurs yöneticisi Harika Güngör’de, 12 gün sürecek kursun yüzme havuzunda 6 gün uygulamalı, 6 gün teorik olarak 2 bölümde yapılacağını belirtti. 

Güngör, antrenörlerin bilimsel olarak yetiştirildiğini, ayrıca teknik, taktik, özel antrenman bilgisi ve oyun kuralları konusunda Hakan Şahbaz ile Sami Akgöz, Sporda ölçme ve değerlendirme, yetenek seçimi ve ilkeleri, sporda yönetim ve organizasyon konusunu Karamanoğlu Mehbetbey Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’ndan Yrd. Doç. Dr. Erhan Devrilmez, spor psikolojisi konusunda Öğretim Görevlisi Sinan Dinç, sporcu sağlığı, spor anatomisi ve spor fizyolojisi konusunda Yrd.Doç.Dr. Recep Soslu, beceri öğrenimi ve psikomotor gelişimi konusunda Öğretim Görevlisi Kemal Kabasakal, genel antrenman bilgisi, spor ve beslenme konusunda Yrd. Doç. Dr. H.Tolga Esen’in ders vereceğini sözlerine ekledi.

Sutopu 1. Kademe Antrenör Kursu’na katılan kursiyerler, 12 günlük eğitimin sonunda girecekleri sınavlarda başarılı olmaları takdirde, Sutopu 1. Kademe Yardımcı Antrenör olma hakkı kazanacaklar. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284