Karamanli Judocular Gelecek Vaad Ediyor

18-20 Mart 2015 tarihleri arasinda Ankara ve Aydin illerinde yapilan Ortaokullar ve Görme Engelliler Türkiye Judo Sampiyonlarindan Karaman Gençlik ve Spor Kulübü judo sporculari derecelerle döndü.

Karamanli Judocular Gelecek Vaad Ediyor

2014-2015 Judo Federasyonu faaliyet programinda yer alan Ortaokullar Türkiye judo sampiyonasi ve Görme Engelliler Türkiye Judo Sampiyonasi 18-20 Mart 2015 tarihleri arasinda Ankara ve Aydin Illerinde yapildi.
18-20 Mart 2015 tarihleri arasinda gerçeklesen Görme Engelliler Türkiye Judo Sampiyonasi Ankara ilinde gerçeklesti. Karaman’i Gençlik ve Spor Kulübü adina Cahide Eke’nin temsil ettigi sampiyona bir birinden zorlu müsabakalara sahne oldu. Çalismalarina Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügü judo antrenörleri Ahmet Ömre Türe ve Fadim Sarvan nezaretinde devam eden Cahide Eke, bu zorlu sampiyonada rakiplerini birbir yenerek Ümitler kategorisi 44kg’da Türkiye Sampiyonu olma basarisi gösterdi. Daha ilk yilinda tecrübeli sporcularin arasinda yarisarak Türkiye Sampiyonu olan Cahide Eke, Milli Takima davet edilerek Karaman’a ayri bir gurur yasatmistir.
Diger bir basari ise yine 18-20 Mart 2015 tarihleri arasinda Aydin ilinde yapilan Ortaokullar Türkiye Judo Sampiyonasindan geldi. 50 ilden 500 sporcunun katildigi sampiyonada Karaman Gençlik ve Spor Kulübü olarak 5 kiz ve 2 erkek sporcu ile katildi.
Karaman’i temsilen Gençlik ve Spor Kulübü judo sporcularinin katildigi müsabakalar zorlu ve çekismeli maçlara sahne oldu. Karaman’i en iyi sekilde temsil etmek için ter döken sporcular yarismalar sonunda 1 altin ve 1 bronz madalya alarak güvenleri bosa çikarmadi.
Sampiyonanin ilk günde Karaman Gençlik ve Spor Kulübü ve ayni zamanda Anafartalar ortaokulu ögrencisi olan Feyzullah Uysal 46 kg’da Türkiye Sampiyonu olurken, Kemal reis Ortaokulu ögrencisi Ezgi Karademir ise 44kg’da Türkiye 3.olmustur. Müsabakalarin 2.ci gününde ise Durmus Ali Gülcan Orta Okulu ögrencisi 48kg’da Aynur Elyigit çiktigi 3.lük maçinda rakibine yenilenerek 5.ci olmustur. Anafartalar ortaokulu ögrencisi Samet Serçeli ise rakibi karsisinda sansiz bir sekilde yenilerek sampiyonada 7. olmustur.
Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürü Hayati Kisacik, alinan derece ve basarilarin kendilerini mutlu ettigini belirterek, hedeflerinin Karaman judosunu çok daha iyi yerlere getirebilmek oldugunu ifade etti. Ulusal ve Uluslararasi arenada Karaman’i en iyi sekilde temsil edecek bir takim olusturmanin gayesi içinde olduklarini belirten Kisacik, "Çok yetenekli ve gelecek vadeden bir sporcu portföyüne sahibiz. Insallah en kisa sürede hedeflerimize de ulasacagiz" diye konustu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284