Karamanlı Judoculardan İki Dünya Üçüncülüğü, Bir Dünya İkinciliği

Samsun'da 18-24 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen İşitme Engelliler Dünya Şampiyonalarında Karaman İşitme Engelliler Judo sporcuları iki dünya 3.’lüğü ve bir dünya 2.’liği elde etti.

Karamanlı Judoculardan İki Dünya Üçüncülüğü, Bir Dünya İkinciliği
Samsun’da Hasan Doğan Spor Salonu’nda gerçekleşen İşitme Engelliler Judo Dünya Şampiyonası’nın ilk seansında ferdi müsabakalar, ikinci seansında ise takım karşılaşmaları yapıldı. 13 kategorinin dördünde zirveye çıkan milliler toplam da 16 madalya elde ederek büyük bir başarıya imza attı.
Karaman İşitme Engelliler judo takımı sporcularının da yer aldığı şampiyonada Bayanlar kategorisinde +78 kiloda Ayşe Kesiktaş Dünya 2.’si olurken, 63 kiloda Cennet Çolak ise Dünya 3.'sü olma başarısı gösterdi. Erkekler kategorisinde ise 60 kiloda mücadele veren Ali Rıza Öğredici ise Dünya 3.'sü olarak kürsünün üçüncü basamağında yer aldı.
Genel sıralamada Türkiye erkekler takım finalinde Moğolistan’ı mağlup ederek takım halinde de zirveye çıkmayı başarırken, Kadınlar takım mücadelesinde ise Polonya’ya mağlup olan millilerimiz gümüş madalyanın sahibi oldu.
Samsun’da gerçekleştirilen İşitme Engelliler Dünya Şampiyonalarında dereceye giren Karamanlı sporcuları tebrik eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık,” Sporcularımızı kazanmış oldukları madalya ve ülkemize yaşattıkları gururdan dolayı kutluyorum. Ülkemizi temsilde gösterdikleri bu başarının başka organizasyonlarda da devam edeceğini ümit ediyorum."



 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284